Jinên Tîrêjên Rojê Gever’de polisleri vurdu

Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi, Colemêrg’in (Hakkari) Gever (Yüksekova) ilçesinde polis ve uyuşturucu tacirlerine eylemler düzenlediklerini, bir polisin öldüğünü ve ikisinin yaralandığını bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi, Gever’de bir devriye aracı, bir kontrol noktası, mobesse ve fotokapanlar ile uyuşturucu tacirlerine yönelik eylemler düzenlediklerini açıkladı.

DEVRİYE GEZEN POLİS ARACINA EYLEM

Açıklamada şu bilgiler verildi: “11 Aralık gecesi saat 22.30’da Gever’in Şemdinli yolunda devriye gezen işgalci polislere ait Toyota Hilux tipi araca EYP ve ferdi silahlarla eylem gerçekleştirilmiştir. Aracın camları tamamen imha olmuş araç maddi hasar meydana gelmiştir içindeki işgalcilerinde yaralandığı görülmüş fakat net sayı alınmamıştır. Bu eylemimizde 9 Aralık’ta Amed cezaevinde katledilen Tahir Gürdal yoldaşımızın anısına yapılmıştır. İntikam ateşimiz her gün daha da gürleşecek!

Birimlerimiz 11 Aralık gecesi saat 8 sıralarında yeni mahallede konumlanan İhanetçi korucu başı S.Ç’ye ait ‘30 AD’ plakalı araca molotoflu eylem gerçekleştirilmiştir araç tamamen yakılmıştır ve kullanılmaz hale getirilmiştir. bunu bilmelidir bu sadece bir uyarı eylemidir ihanet etmeye devam ederse 2. Eylemimizde Birimlerimiz tarafından cezalandıracaktır.!

MİNAREYE TAKILAN KAMERA VE FOTOKAPAN İMHA EDİLDİ

12 Aralık gecesi Gever’in Eski Kışla Mahallesi: Halkımızın inançları ve kutsal mekanları özel savaşa alet edilmesini kabul etmiyoruz.

Birimlerimiz hiçbir zaman halkın kullandığı ve özen gösterdiği kutsal yerlerine bilinçli eylem ve saldırı yapmamıştır.  Gerilla direnişine karşı sonuç alamayan işgalci düşman güçler ahlaki bütün değerleri yok sayan halkın kutsal mabetlerini bile savaşa alet etmekten çekinmeyen İşgalci TC polisi kendi korkularından dolayı Gever’in her mahallesine ve sokağına mobesse ve fotokapan yerleştirdiğini bütün halkımız tarafından görülüyor ve biliniyor.

Halkımızın kullandığı kışla mahallesinde bulunan Eski Merkez Camisine ait minareye takılan kamera ve fotokapan tespit edilmiş ve halkımızı tehdit eden bu özel savaş aparatları Birimlerimiz tarafından imha edilmiş. Halkımız bunu bilmelidir. Minarelere takılan kameralar tamamen imha edilene kadar eylemlerimiz devam edecektir. İki kameraya yönelik güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemde İmha olan 1 kamera yerine ertesi gün İşgalci TC polisi tarafından tekrar başka bir kamera takılmıştır. Birimlerimiz Kurdistan’ın her yerinden olduğu gibi Gever’de de olan biteni takip ediyor ve işgalci güçlerin bu ahlak dışı yöntemlerine karşı eylemselliklerimiz devam edecek.

UYUŞTURUCU TACİRLERİNE EYLEM

13 Aralık’ta birimlerimiz Gever’in Esentepe Mahallesi’nde konumlanan 3 torbacıya EYP ve molotoflu eylem gerçekleştirilmiştir.

 İsimlerini daha sonra halkımızla paylaşacağımız bu 3 şahıs 4 aydır birimlerimiz tarafından sürekli takip edilip işgalci polislerle iş birliği içinde oldukları ve sürekli Uyuşturucu alışverişi yaptıkları birimlerimiz tarafından tespit edilmiştir. 13 Aralık gecesi saat 11.12 sıralarında bu 3 şahıs uyuşturucu alışverişi yapıldığı sırada eylem gerçekleştirmiştir. Biri Ağır 3 torbacı yaralanmıştır. Ve çok sayıda uyuşturucu hapa el konulmuş imha edilmiştir. Zehir tacirlerine karşı asla müsamaha göstermeyeceğimizin sözü nü başta Gever halkı ve bütün halkımıza veriyoruz.

POLİS KONTROL NOKTASI VURULDU: 1 POLİS ÖLDÜ, 2’Sİ YARALANDI

18 Aralık’ta İstanbul’un Arnavutköy ilçesinde faşist TC polislerinin kontrol noktasına birimlerimiz gece saat 12:30 da iki koldan el bombası ve ferdi silahla eylem düzenlemiştir. Eylem noktası hedef alındıktan sonra birimlerimiz ve faşist TC polisi bir süre çatışmıştır. Gir darbe yiyen polisler çekilmek zorunda kalmış ve kısa bir süre içinde yardım takviyesi ile geri dönüp olay yerinden yaralı ve ölülerini ambulanslarla almıştır. Birimlerimizin bu eylemi başarı ile sonuçlanmış, TC polislerden birinin eylem yerinde öldüğü, 2’sinin de yaralandığı birimlerimiz tarafından yerel kaynaklardan tespit edilmiştir.

Eylem sonrası birimlerimiz güvenli bir şekilde alandan çekilmiştir. Eylemin detayları ve görüntüleri daha sonra elimize ulaştıkça kamuyla paylaşacağız.

Yaptığımız bu eylem Önder Apo üzerindeki tecride karşı düzenlenmiştir. Tecrit ve zindanlardaki yoldaşlarımızın üzerindeki faşizan uygulamalar devam ettiği sürece biz Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi genç kadınlar olarak bu tarz eylemlerimiz daha güçlü bir şekilde devam edecektir. Faşist Süleyman soysuz şunu iyi bilmelidir ki bizler bitmeyiz her göz altına aldığınız bir gencin intikamını sizlerden misliyle sorulacaktır.”