Jinen Tirejen Roje'den faşistlere karşı eylem

Zeynep Kınacı'yı anan Jinen Tirejen Roje İnisiyatifi, faşistlere yönelik eylemler düzenledi, "Atılan her kurşunun hesabı sorulacak" dedi.

Jinen Tirejen Roje İnisiyatifi, Zeynep Kınacı (Zilan) şahsında Haziran ayı şehitlerini andı.
İnisiyatif tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Başta heval Zilan olmak üzere heval Sema, heval Gulan'ın bize bıraktığı özgürlük mücadelesi ve direniş mirasını daha büyük sahipleneceğimizin sözünü veriyoruz" denildi.

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Türkiye metropollerinde bundan sonra yapacağımız her eylem şehitlerimize karşı öz eleştirimizdir. Mücadele miraslarını devralıyoruz. Zilanca anlamlı bir yaşama sahip olabilmenin mücadeleyi her zamankinden fazla sahiplenmek ve büyütmekten geçtiğini biliyoruz; bunun bilinciyle daha fazla kendimizi örgütleyerek düşmanın olduğu her yerde fedailik çizgisini büyüteceğiz. AKP-MHP faşist iktidar yanlısı ve ihanetçi Kürt işbirlikçilerine karşı yapılacak her eylem meşrudur. Hiçbir ihanet cezasız kalmayacaktır, bunun gafletine düşenler büyük bir yanılgı içindedir. Bundan sonra hiç kimse rahat uyumamalıdır. Kürdistan'da atılan her kurşunun hesabı sorulacaktır."

FAŞİSTLERİN İŞYERLERİ YAKILDI

Açıklamada, son günlerde düzenlenen eylemlerin bilgileri de şöyle paylaşıldı:
"28 Haziran'da İstanbul-Eminönü'nde faşist Türklere ait İstanbul'un en merkezi toptan pazarlama yeri olan Tahtakale'de birimlerimizin tekniki bir çalışması sonucu çok sayıda işyeri ateşe verilip zarara milyarlarca dolar zarara uğratıldı.
28 Haziran'da İstanbul Küçükçekmece'de birimlerimiz tarafından Halkalı-Gebze arası çalışan Marmaray hattının Halkalı'daki merkezi enerji sistemine birimlerimizce müdahale edildi; trafo ateşe verilip mesai saatlerinde Marmaray seferleri durdurulmuştur.
Kocaeli-Gebze'de MHP'li faşistlere ait 1 tekstil atölyesi ve 3 lüks araç birimlerimiz tarafından ateşe verilip kullanılamaz hale getirildi.
27 Haziran'da Tekirdağ-Çorlu'da AKP'li işverene ait 1 silikon üretim fabrikası birimlerimiz tarafından ateşe verilip kullanılamaz hale getirildi."
29 Haziran'da Sakarya-Akyazı'da Türklere ait saman deposu ve deponun sahibine ait 2 araç ateşe verilip kullanılmaz hale getirilmiştir."