Jinên Tirejen Roje İnisiyatifi'nden 14 Temmuz eylemleri

Jinên Tirejen Roje İnisiyatifi, 14 Temmuz Direnişi'ni selamladı, İstanbul'da faşistlere dönük eylemler düzenledi.

Jinên Tirejen Roje İnisiyatifi, 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Direnişi'nin yıl dönümü anısına eylemler düzenledi.
Yazılı bir açıklama yapan inisiyatif, "38 yıl önce Amed zindanında PKK'nin öncü kadrolarının öncülüğünde büyük bir direniş yaşandı. Bu direnişin sonucunda onlarca yoldaşımız bu mücadelenin bugünlere gelmesine sebep olacak bedeller verdi, hiçbir şeyin olmadığı, teslimiyetin dayatıldığı bir ortamda PKK'nin ve Önder Apo'nun direniş çizgisini gösterdiler ve bu uğurda canlarını feda ettiler" dedi.
Açıklamada, "14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Direnişi'nde birbirinden değerli dört öncü militan şehadete ulaştı. Bugün TC faşizminin Kürdistan'da  yürüttüğü kirli savaş bu yenilginin, direnişin verdiği bir sonuçtur. Biz bu mücadeleyi zafere ulaştırmak, şehitlerimizin değerlerini korumak için her türlü eylemi meşru görüyor ve uyguluyoruz" denildi.

FAŞİSTLERİN ARAÇLARI İMHA EDİLDİ

İnisiyatif, eylemlerine ilişkin şu bilgileri verdi:

"12 Temmuz'da İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde faşist AKP-MHP çetelerine ait 4 araç birimlerimiz tarafından yakılarak imha edilmiştir.

12 Temmuz'da İstanbul Beylikdüzü'nde işbirlikçilere ait 3 araç birimlerimiz tarafından yakılarak imha edilmiştir.

11 Temmuz'da İstanbul Bakırköy'de faşist AKP-MHP çetelerine ait 2 araç birimlerimiz tarafından imha edilmiştir.

Bu eylemleri 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Direnişi'nde şehit düşen Kemal Pir, M. Hayri Durmuş, Akif Yılmaz ve Ali Çiçek yoldaşların anısına gerçekleştirdik."