HPG’den Haziran bilançosu: Gerilla havada, karada vuruyor

HPG Haziran ayı savaş bilançosunu açıkladı. Bakur’dan Medya Savunma Alanları’na kadar tüm Kurdistan’ın direniş alanına dönüştürüldüğünü belirtilen HPG, toplam 185 eylem gerçekleştirildiğini, 46 işgalci Türk askerinin cezalandırıldığını açıkladı.

SAVAŞ BİLANCOSU

Kurdistan Özgürlük Gerillası, fedailik ayı olan Haziran’da işgalci Türk ordusunun saldırılarına karşı Apocu fedai ruh, yılmaz irade ve büyük bir inançla karşı koyup, önemli bir direniş düzeyi sergilemiştir. Bakurê Kurdistan’da Serhed bölgesinin Gilîdax eteklerinden Gabar’ın Mawa bölgesine, Elkê’den Colemêrg’e, Wan’dan Garzan’a kadar her yerde işgalci Türk ordusu ile amansız bir şekilde savaşmıştır. Karadan savaşma iradesi kırılmış olan Türk ordusunun savaş tekniğine dayanarak geliştirdiği saldırılara karşı, Bakur gerillası Apocu fedai ruh ile Zîlan çizgisinde direnmiş ve asla taviz vermemiştir. HPG Komuta Konseyi Üyesi ölümsüz komutanımız Şêxmûs Milazgir yoldaşın Gilîdax’daki destansı direnişi, Bêrîtan Nurhak Çiya yoldaşın ismine yaraşırcasına düşmana teslim olmamak için bombasını kendinde patlatarak şehadete yürümesi ve diğer yoldaşlarımızın hepsinin aynı ruhla geliştirdikleri direniş Haziran ayına damgasını vurmuştur. Haziran ayı direnişinde Bakurê Kurdistan'daki mücadelemize öncülük eden Şêxmûs Milazgîr, Bêrîtan Nurhak Çiya, Brûsk Kato, Axîn Gabar, Şervan Botan, Rustem Çekdar Kato, Kamûran Teyrêbaz, Dilsoz Gabar, Akif Gabar ve Bager Kurdistan yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır. Mawa’daki düşman saldırılarında Nurhak, Eylem ve Zeynep yoldaşlarımız ise ağır yaralanarak düşmana esir düşmüştür.

GERİLLA TÜRK ORDUSUNA AĞIR DARBELER VURDU

Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın Türk ordusunun işgal saldırılarına karşı Medya Savunma Alanları’ndaki tarihi direnişi de kesintisiz devam etmiştir. Zap, Avaşîn, Metîna, Heftanîn ve Xakurkê’de eylem halinde olan güçlerimiz, işgalci Türk ordusuna ağır darbeler vurmuştur. Güçlerimiz demokratik modernite gerillacılığında derinleşip zengin taktikler uygulayarak eylemlerini geliştirmiştir. İşgalci Türk ordusunun savaş suçları işleyerek kimyasal silah ve yasaklı patlayıcılarla geliştirdiği saldırıları da etkin tedbirlerle boşa çıkarmasını bilmiştir.

QENDÎL’DE ANKA DÜŞÜRÜLDÜ

Güçlerimiz, Bakur’dan Medya Savunma Alanları’na kadar karış karış tüm Kurdistan toprağını direniş alanına dönüştürmenin yanı sıra Kurdistan semalarında da önemli bir direniş ve eylemsellik geliştirmiştir. Bu temelde 6 Haziran 2024 günü Asos semalarında dolanan Türk devletine ait ANKA tipi SİHA, Qendîl’deki gerilla güçlerimiz tarafından vurularak düşürülmüştür. Bu SİHA’nın vurulma anı ve enkazına ait belgeler halkımız ve kamuoyu ile paylaşılmıştır.

HAVA ARAÇLARIYLA 25 EYLEM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kurdistan Özgürlük Gerillası, Türk devletinin havadan geliştirdiği saldırıları bu şekilde bertaraf ederken, aynı zamanda Kurdistan semalarını eylemsellik alanına da çevirerek Haziran ayında önemli bir çıkış yapmış ve hava araçlarıyla işgalci Türk ordusuna ait üsleri vurmuştur. Şehîd Doğan Zinar Birliğimiz, Haziran ayı içerisinde hava araçlarıyla toplam 25 eylem gerçekleştirerek işgalcilere etkili darbeler vurmuştur.

Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın Apocu fedai ruhu kendisinde büyüterek, ideolojide derinleşerek, yoldaşlığını güçlendirerek, taktikte ustalaşarak ve teknik hakimiyetini pekiştirerek tüm Kurdistan sathında ve semalarında ortaya koyduğu düzey, sömürgeci soykırımcı Türk devletinin Kürt halkı karşısında asla sonuç alamayacağını ortaya koymuştur. Kurdistan Özgürlük Gerillası, fedailer ayı Haziran’da Zîlan çizgisinin amansız takipçisi olduğunu ve zafere Zîlanca yürüyerek Devrimci Halk Savaşı görevlerine sahip çıkacağını bir kez daha göstermiştir.

HAZİRAN AYI BİLANÇOSU

Haziran ayı mücadelesinin ayrıntılı savaş bilançosu şu şekildedir:

TC ORDUSUNUN SALDIRILARI

Savaş Uçağı Saldırısı

273

Saldırı Helikopteri Saldırısı

11

Yasaklı Patlayıcı Saldırısı

54

Patlayıcı Yüklü Dron Saldırısı

6

Kimyasal Silah Saldırısı

75

GERİLLA EYLEMLERİ

Havadan Gerçekleştirilen Gerilla Eylemleri

25

Karadan Gerçekleştirilen Gerilla Eylemleri

160

Gerçekleştirilen Toplam Gerilla Eylemi

185

DÜŞMAN KAYIPLARI

Cezalandırılan İşgalci Sayısı

46

Yaralanan İşgalci Sayısı

9

İMHA EDİLENLER

ANKA SİHA

1

Reo Tipi Askeri Araç

1

Radar Sistemi

2

Mobesse Kamerası

19

Patlayıcı Yüklü Dron

10

Konteynır

3

A4 Ağır Silah

1

BKC Orta Otomatik Silah

1

Bombaatar

1

Jeneratör

1

Çadır

4

Fotokapan

2

Mevzi

9

Kamera

1

Projektör

3

EL KONULANLAR

Kafa Kamerası

1

Fener

1

DARBELENENLER

Hava Savunma Sistemi

1

Kepçe

1

Mevzi

7

Radar

1