Hindistan’da vahşet: Tecavüz ettiler, yaktılar, kaçtılar

Hindistan’ın doğusunda iki erkek, bir kız çocuğuna tecavüz ettikten sonra yakıp kaçtılar.

Yerel polis tarafından yapılan açıklamaya göre Jarkhand eyaletindeki bir ormanda, 16 yaşındaki bir kız çocuğu, ailesi bir evlilik törenindeyken iki erkeğin tecavüzüne uğradı.

Kız çocuğun ailesi, yaşlılar meclisine giderek şikayette bulundu. Meclis, 100 karın egzersizi yapma ve 50 bin rupi (750 dolar) para cezası verdi. Bu karar karşısında öfkelenen sanıklar, kız çocuğunun ailesine saldırarak şiddet uyguladı.

AFP’ye açıklamada bulunan yerel polis, “Daha sonra kurbanın evine yöneldiler ve suç ortaklarının yardımı ile onu canlı canlı yaktılar” dedi.

Hindistan’da anlaşmazlıkları genellikle yaşlılar meclisi, uzun ve masraflı adli sistemi aşarak çözüyorlar. Aldıkları kararların hukuki bir gücü olmasa da, kırsal toplumlar üzerinde güçlü bir etkisi var.

Yerel polis, saldırganların kaçtığını belirterek, özel bir soruşturma komisyonu kurulduğunu söyledi.

Hindistan’da tecavüz ve cinsel şiddet vakaları sıklıkla yaşanıyor. Yasal bazı tedbirler alınmasına rağmen cinsel şiddet skandalları devam ediyor. Bu son vahşetten önce, bir dizi skandal daha yaşandı.

Press Trust of India ajansına göre, Cuma günü 55 yaşındaki bir erkek intihar etti. Sözkonusu kişi, Andra Predeş eyaletinde 9 yaşındaki bir çocuğu tecavüz etmekle suçlanıyordu.

Geçen ay, Keşmir ve Jammu eyaletinde 8 yaşındaki bir çocuğun kolektif tecavüze uğraması ve katledilmesi, çok sayıda protesto eylemine neden olmuştu.

Hindistan’da 2016 yılında 40 bin tecavüz vakası bildirildi. Ancak tecavüz vakalarının çoğu gizli kaldığı için, gerçek rakamın çok daha yüksek olduğu sanılıyor. Ülkede ağır bir erkek egemenlikli sistem hakim.