HDP Kadın Meclisi 8 Mart planlanmasını açıkladı

HDP Kadın Meclisi, “Bu böyle gitmez, ya özgürlük ya özgürlük” sloganıyla kutlayacakları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programını açıkladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, kongre sonrasındaki ilk toplantıyla birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programının startının da verildiğini duyurdu.

Bugün toplanan Parti Meclisi (PM) toplantısında verilen ara sonrası Kadın Meclisi üyeleri ortak basın toplantısıyla 8 Mart kutlamalarının 1 Mart tarihinde başlayacağını ve bir hafta süreyle devam edeceğini açıkladı.

Toplantıda konuşan Kadın Meclisi Sözcüsü Besime Konca, dün gerçekleştirdikleri toplantıda önümüzdeki iki yıllık sürecin masaya yatırıldığını ve 8 Mart planlamasının toplantının genel gündemi olduğu bilgisini verdi.  

“Bugün Türkiye bir savaşa sürüklenmekte ve ‘Savaşa hayır’ diyenlerin dahi gözaltına alındığı, her türlü sömürünün meşrulaştırıldığı bir süreci yaşıyoruz” diyen Konca, önümüzdeki 8 Mart’ın da “Bu böyle gitmez ya özgürlük ya özgürlük” sloganıyla kutlanacağını söyledi.

Konca, 1 Mart’tan başlayarak teşkilatlarının olduğu her yerde kadın tutuklulara kart gönderme, paneller, toplantı ve şölenlerle karşılanacak olan kutlamaların ise 8 Mart günü çeşitli kentlerde yapılacak merkezi mitinglerle sonlanacağını söyledi.