‘Gurbetelli'nin yüreğini kalemimizle topraklarımıza nakşedeceğiz’

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu, 'Kürt Kadın Gazetecilerin Direniş ve Mücadele Günü'nü kutladı.

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu, Gazeteci Gurbetelli Ersöz’ü andı. Bugünün aynı zamanda ‘Kürt Kadın Gazeteciler Günü’ olarak karşılandığını ifade edilen açıklamada, ‘’cesaret ve direnişin adı olan Gurbetelli'nin yüreğini kalemimizle topraklarımıza nakşedeceğiz’’ denildi.

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu açıklaması şöyle:

Her alanda militarizmin yükseldiği toplumun korku ve sindirme politikalarıyla cendereye alındığı, en ufak bir itirazın dahi tutuklanmayla karşılık bulduğu, medyanın tekleştiği, basın özgürlüğünden dahi bahsedemeyeceğimiz, onlarca basın emekçisinin cezaevlerinde olduğu bir zaman diliminde, Kürt Kadın Gazeteciler Gününü karşılıyoruz. Ayrıca, kadın basın geleneğinin ilk kilometre taşlarını döşeyen, Özgür Gündem genel yayın yönetmeni devrimci gazeteci Gurbetelli Ersöz'ün katledilişinin yıldönümü olan bugünde hakikat arayışı kavgasını bizlere miras olarak bırakan Gurbetelli'yi saygıyla minnetle ve özlemle anıyoruz. Onun direniş yüklü mücadele çizgisi bugün hakikatin peşinden koşan bir kadın basın ordusu yarattı. Bu direniş geleneği ve hakikat arayışçılığı kadın basınında olduğu kadar kadın mücadelesinin büyümesinde de mihenk taşı olmuştur. Bu mirası devralan Kürt Kadın gazeteciler, bedeli ne olursa olsun, yaşananların karanlıkta kalmaması ve hakikatin gün yüzüne çıkması için amansız bir mücadele vermektedirler. Ortadoğu başta olmak üzere dünyayı savaş alanına çeviren, faşizmi bir sistem olarak empoze eden, kadınlara, çocuklara ve doğaya dönük şiddet, tecavüz, taciz ve katliamlarla kendini var eden cinsiyetçi eril zihniyet, Kürt kadın gazetecilerin kalemleri ve kameralarıyla deşifre olmakta tüm çıplaklığıyla ortaya serilmektedir.

Kürt halkına karşı yürütülen her türlü inkar, imha siyasetine ve kirli savaşa karşı Kürt kadın gazeteciler olarak gerçekleri aydınlatmak ve Kürt kültürünü, tarihini kadının yazılmamış tarihiyle birlikte yeniden yazmak ve gün yüzüne çıkarmak için verilen büyük mücadelelerin devamcısı olacağımızı ifade ediyor, Kürt Kadın gazetecilerin direniş ve mücadele gününü kutluyoruz.’’