FARC: Öcalan'a tecrit insanlık dışı

FARC'ın kadın üyeleri, İmralı tecridinin insanlık dışı olduğunu belirtti. Tecridin sona ermesini isteyen FARC, Leyla Güven'i selamladı.

Kolombiya'da 50 yılı aşkın süren mücadelenin ardından sivil ve siyaset hayatına geçiş yaptıktan sonra "Halkın Alternatif Devrimci Gücü" adını alan FARC'ın kadın mensupları, Leyla Güven'e destek açıklamasında bulundu.

'ÇÖZÜM ÖNÜNDE ENGEL'

Açıklamada, Güven'in tutukluluğuna son verilmesi ve hükümet tarafından durdurulan barış müzakerelerinin yeniden başlatılması çağrısı yapıldı. FARC, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecridin 'insanlık dışı ve yasa dışı' olduğunu belirterek, tecride son verilmesini istedi.

Açıklamada, "Öcalan'ın tutukluluğu, Kürt halkının durumuna yönelik barış ve siyasi çözüm yolunda bir engeldir ve tüm uluslararası sözleşmelerine aykırıdır" diye belirtildi.

FARC'ın kadın üyeleri, açıklamalarının sonunda, HDP milletvekilleri ile partiye destek veren 5 bini aşkın ismin tutuklandığına dikkat çekerek, "Açlık grevlerine sempati duyuyor ve yasama faaliyetini sürdürebilmesi için Leyla Güven'in yasa dışı tutukluluğunun en yakında zamanda sonlanacağını umuyoruz" dedi.

http://anfabone.com/23.12.2018_%20FARC%20women%20in%20solidarity%20with%20Leyla%20G%C3%BCven.m4v