Eşinden 7 kez şikayetçi olmasına rağmen katledildi

Fransa’nın Besançon şehrinde Salı günü eşi tarafından katledilen Razia isimli kadının en az 7 kez kocasından şikayetçi olarak yetkililerden yardım istediği ortaya çıktı.

34 yaşındaki Razia isimli 3 çocuklu Afgan kadın, Salı günü sokak ortasında bıçaklanarak öldürüldü.

Bir yıldır Fransa’daki bir kadın hakları derneğinin koruması altında olan Razia’nın katli ardından birçok kuruluşun çağrısıyla Cuma akşamı bir anma eylemi düzenlendi. Ölüm ve şiddete maruz kalan tüm kadınlar için düzenlenen eylemde, kadın cinayetlerine karşı yeterli tedbirlerin alınmaması da protesto edildi.

7 KEZ EŞİNDEN ŞİKAYETÇİ OLMUŞ

Her üç günde bir kadının eşi veya arkadaşı tarafından öldürüldüğü Fransa’da yaşanan son cinayetin dikkat çeken bir diğer yanı ise, Razia isimli kadının birçok kez ayrıldığı eşinden şikayetçi olması.

Solidarité Femme adlı derneğin verdiği bilgiye göre, Razia, şiddet gördüğü eski eşinden tehdit aldığı için 7 kez yetkililere şikayette bulundu.

Temmuz ayından bu yana yargı tarafından koruma kararı çıkarılan Razia’nın eski eşinden 3 kez Marsilya’da, 4 kez de katledildiği Besançon’daki yetkililere başvurarak şikayetçi olduğu bildirildi.

3 çocuk annesi kadını öldürdüğü için aranan kişinin eski eşinin adresini nasıl bulduğu da araştırılıyor.