Esenyurt’ta annelerin eylemi sürüyor

Açlık grevleri ve ölüm oruçlarına dikkat çekmek amacıyla Esenyurt Meydanı’nda polis ablukasına rağmen bir araya gelen tutsak anneleri, tecrit kalkana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini dile getirdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridin kırılması amacıyla tutsakların başlatmış olduğu açlık grevleri ve ölüm oruçlarına dikkat çekmek için Esenyurt Meydanı’nda 15 gündür aralıksız oturma eylemi yapan tutsak anneleri, bugün de polis ablukası altında bir araya gelerek açıklama yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Esenyurt İlçe binası önünde buluşan anneler, oradan Esenyurt Meydanı'na geçti. Kısa bir süre sonra TOMA ve zırhlı araçlarla annelerin etrafını saran polis ekipleri, annelerin kimliklerini toplayarak Genel Bilgi Taramasından (GBT) geçirdi. Annelerin etraflarının ablukaya alındığını gören ve bu duruma tepki gösterenler ise alandan zorla uzaklaştırıldı.

Tutuklu anneleri ve yakınları bir süre daha alanda oturduktan sonra yarın aynı saatte, aynı yerde buluşmak üzere dağıldı.