Erivan’da 8 Mart coşkusu: Kadın devrimi fikrini kuşanacağız

Erivan’da gerçekleştirilen 8 Mart kutlamasında, “Erkek egemen zihniyete karşı kadın devrimi fikrini kuşanarak kadın özgürlük mücadelemizi büyüteceğiz” mesajı verildi.

Ermenistan'nın başkenti Erivan'da Özgür Kadınlar Birliği öncülüğünde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle bir kutlama organize edildi.

Oktemberyan, Elegez ve Erivan merkezden Kürt kadınların yanı sıra Ermeni kadınlar da etkinliğe katıldı.

Azınlık Uluslar Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlik, Kürdistan Özgürlük Mücadelesinde şehit düşen kadınlar anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Etkinlikte konuşan Özgür Kadınlar Birliği Üyesi Seyran Celad, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nün tarihine, anlam ve önemine dikkat çekti. Kadın Özgürlük Mücadelesi tarihinde büyük ve ağır bedeller ödendiğini vurgulayan Seyran Celad, “Öncellikle  zindanlarda direnen kadınların, barış annelerimizin ve mücadeleyi büyüten tüm direnişçi kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Her şey kadının iradesine bağlıdır. Kadınlar haklarını savunmak için mücadele ederse hiçbir güç kadınların haklarını elinden alamaz. Kürt kadınlar olarak bizler Önder Apo'nun ve bizlere bırakmış olduğu felsefe ve Kürt Kadın Özgürlük Hareketi sayesinde bugün buradayız ve özgürlüğümüz için mücadele ediyoruz” dedi.

Kadınların her gününün 8 Mart’a dönüşmesi gerektiğini vurgulayan Seyran Celad, “Mücadelemizi büyüterek özgürlüğümüzü kazanacak ve Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü bir günle sınırlayan anlayıştan  kurtularak her günü kadınların günü ilan edeceğiz. Bunun yolu Kadın Devrimi’nden geçmektedir ve Önderliğimizin dediği gibi, kadın devrimi bugünden başlamıştır. Erkek egemen zihniyete karşı kadın devrimi fikrini kuşanarak kadın özgürlük mücadelemizi büyüteceğiz” vurgusunda bulundu.

Etkinliğin devamında farklı kurumlardan gelen 8 Mart mesajları Ermenice okundu.

Etkinlik, sanatçı Zagros Rojhilat'ın seslendirdiği şarkılar ve halaylar eşliğinde devam ederken, sık sık “Jin Jiyan Azadî”, “Bijî Serok Apo” ve “Bijî 8’ê Adarê” sloganları atıldı.

Etkinliğin sonunda kadınlara gül dağıtıldı.