'Devlet depremi bile fırsata çevirmeye çalıştı'

Demokratik Alevi Kadınlar Birliği, Türk devletinin depremi bile fırsata çevirmeye çalıştığını vurgulayarak, toplumsal dayanışmanın önemine dikkat çekti.

Demokratik Alevi Kadınlar Birliği (DAKB) depremin yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Devlet denen aygıt eksi 23 derecenin altında dondurucu soğuklara  rağmen 3 gün sonra felaket bölgesine  ulaşıyor. Ancak arama kurtarma  çalışmalarını yapmıyor. Başka ülkelerden  gelen kurtarma ekiplerini ve yardımları  engelliyor, el koymaktan utanmıyor. Hayat kurtarmak için en önemli iletişim aracı  olan interneti keserek yaralılar da ölsün  mesajı vermekten korkmuyor. Kızılay  yardım eli yerine kan, çadır, gıda ve acil ihtiyaç malzemelerini satma cesaretini  kendinde buluyor" denildi.

Türk devletinin televizyonlarda yalan kampanyalarla halkın duygusunu sömürdüğünü, 'ölülere nasıl oy kullandırırım' planı yaptığını vurgulayan Demokratik Alevi Kadınlar Birliği, yardımların DAİŞ çetelerine gönderildiğine de dikkat çekti.

'DAYANIŞMAYI BÜYÜTEREK SÜRDÜRMELİYİZ'

"Devlet Kürdü, Aleviyi nasıl bir etnik  temizlikle bitirebilirim planı yaparak sürgünün kapılarını açıyor" denilen açıklamada, şöyle devam edildi:
"Kaybolan, her türlü istismara açık  biçimde tarikat, cemaat yurtlarına teslim  edilen binlerce çocuğun akıbetini sormak, deprem bölgesinde yaygınlaştırılmak  istenen uyuşturucu, fuhuş şebekelerine  karşı durmak toplumsal olarak ahlaki, vicdani sorumluluğumuzdur. Depremin  üzerinden bir yıl geçmesine rağmen  deprem bölgesi halkı hâlâ bütün maddi  manevi mağduriyet ve kayıplarla baş başa kalmaktadır.  

Yardımlaşma, dayanışma  zayıf da olsa yaşamı yeniden örgütlemeye de devam ediyor. Rêya Haq  Alevi inancını taşıyan her can, her dergah, köy dernekleri ve halk inisiyatifleri bir yıl önce ortaya koydukları dayanışma  ruhunu bu süreçte de sürdürmeli.

Avrupa'dan topraklarımıza  köprüler kurarak kaybettirilmek, unutturulmak isteneni koruyup büyütmenin ve sahiplenmenin sorumluluğunu taşıyoruz. Kadınlar ve  gençler aracılıĝıyla yaşam hakkının  kutsallıĝına sahip çıkacaĝımızı belirtiyoruz.

 Topraklarımızı terk etmemek  için, Alevisi, Arabı, Türkmeni ile toplumsal dayanışmamızı büyüterek her türlü  kötülükten kurtulma mücadelemizi  büyütmeye çağırıyoruz."