Dersim ve Zagros'ta hayatını kaybeden YJA STAR gerillaları anıldı

HPG Basın İrtibat Merkezi, Dersim ve Zagros’ta hayatını kaybeden Marya ve Dilpak adlı YJA STAR gerillalarını andı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, YJA STAR gerillası Marya Reşit’in 1 Kasım 2017’de Dersim’de, Dilpak Evindar Faraşin’in ise 14 Haziran 2017’de Zagros’ta hayatını kaybettiğini belirtti.

HPG sitesinde yer alan açıklama şöyle:

''14 Kasım 2017 tarihli açıklamamızda 1 Kasım 2017 tarihinde Dersim’in Sidar alanında işgalci TC ordusunun bir operasyon gerçekleştirdiğini, operasyonda yaşanan çatışma ve bombardımanlarda 8 arkadaşımızın şehadete ulaştığını kamuoyu ile paylaşmış ve 1 arkadaşımızın sicil bilgilerinin netleştirilemediğini kamuoyuna duyurmuştuk. Yaşanan savaş koşullarından kaynaklı şehadete ulaşan arkadaşımızın kimlik bilgileri gecikmeli olarak netleştirilmiştir. Söz konusu çatışmada Marya (Sahra Kılıç) arkadaşımız düşman güçlerine karşı son mermisine kadar savaşarak şehadete ulaşmıştır.

Şehadete ulaşan arkadaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Marya Reşit
Adı Soyadı: Sahra Kılıç
Doğum Yeri: Erzurum
Anne - Baba Adı: Rahime - Servet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 1 Kasım 2017 / Dersim

14 Haziran 2017 tarihinde Medya Savunma Alanları’ndan Zagros bölgesinde yaşanan çatışma ve bombardımanlar sonucunda Dilpak (Dilan Aslan) yoldaşımız şehadete ulaşmıştır.

Şehadete ulaşan arkadaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Dilpak Evîndar Faraşin
Adı Soyadı: Dilan Aslan
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Gülizar - Hamit
Şehadet Tarihi ve Yeri: 14 Haziran 2017 / Zagros

Marya ve Dilpak yoldaşlarımız Kürdistan halkının umutlarını sırtlayarak özgürlük yoluna çıkmış ve büyük bir inançla mücadeleye sarılmışlardır. Kürdistan Özgürlük Mücadelemizde fedaice savaşarak şehadete ulaşan Marya ve Dilpak yoldaşlarımız gerillaya katıldıkları andan itibaren fedakarlığın, bağlılığın ve özgürlük inancının birer temsilcisi olmuşladır. Kürdistan dağlarında aldıkları eğitimler ile özgür kadın ve devrimci yaşam ölçülerinde gelişme sağlayan yoldaşlarımız Özgür Kürdistan ve Özgür Önderlik şiarıyla içine girmiş oldukları mücadelede büyük bir çabanın sahibi olmuşlardır.

Özgürlüğün ancak büyük fedakarlık ve bedellerle kazanılabileceği bilinciyle mücadele yürüten her iki militan yoldaşımızı saygıyla anıyor, yurtsever Kılıç ve Aslan ailelerine başsağlığı diliyor, yoldaşlarımızın bizlere devrettikleri özgürlük bayrağını zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.''