Deniz Poyraz için Kadifekale’de anma

HDP’ye düzenlenen silahlı saldırıda katledilen Deniz Poyraz’ın ailesini İstanbul’dan gelen heyet, ziyaret etti. Poyraz’ın ailesine başsağlığı dileklerini ileten heyet, Kadifekale’de anma gerçekleştirdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü’ne gerçekleştirilen silahlı saldırıda katledilen Deniz Poyraz’ın ailesini Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İstanbul Meclisi Eşsözcüsü Erkan Tepeli, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Eşbaşkanları Elif Bulut ve Erdal Avcı, Marmara Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MA-TUHAYDER) Eşbaşkanı Esin Çelik, Demokratik Aleviler Derneği (DAD) üyeleri, HDP İstanbul Gençlik ve Genç Kadın Meclisi üyelerinin de aralarında olduğu bir heyet ziyaret etti.

Anne Fehime Poyraz ve baba Abdülillah Poyraz tarafından karşılanan heyet, aileye başsağlığı dileklerini iletti. Burada konuşan HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Erdal Avcı, “Sizin ‘Bir Deniz gider bin Deniz gelir’ söylemi güçlü bir bağ yarattı. Sizin duruşunuzu devam ettirmek, büyütmek çok önemlidir. Üzgünüz ama direnmek, dik durmak, birleşmek mücadeleyi sürdürmek bundan sonra da yapacağımız bir duruş olacak. Kadifekale Rahşan’la devrim yürüyüşünü başlattı. Deniz’le doruğa çıkardı. Halkın mücadelesine sahip çıkmanın son halkası oldu” dedi.

‘11 GÜNDE 17 DENİZ DOĞDU’

Anne Fehime Poyraz da, “Deniz tüm Kürt ve Türk halkının kızıydı. Hepimizin başı sağ olsun” dedi. “Bir Deniz gitti, bin Deniz gidecek” sözlerini bir kez daha yineleyen anne Poyraz, “Olay ardından 11 gün geçti. Şimdiye kadar beni 17 kişi aradı, çocuklarının ismini Deniz koydu. Ben asla başımı eğmem ve ağlamayacağım. Acım büyük ama kızımın mücadelesi için ağlamayacağım. Kızımı rüyamda gördüm gelip, başımı okşuyordu. Sonrasında birden uyandı. Dün komşumuz rüyasında Deniz’i görmüş ve Deniz ona ‘Anneme söyleyin ağlamasın, o ağladığında vücudumdaki yaralarım ağrıyor’ demiş. O yüzden başım dik, benim kızım şehittir” diye konuştu.

İstanbul’dan gelen heyet anne Poyraz’a Deniz’in fotoğrafının olduğu bir tablo ile beyaz tülbent hediye etti.

KADİFEKALE’DE ANMA

Aileye yapılan taziye ziyareti ardından heyet yasaklı 1992 Newroz’unda Rahşan Demirel’in bedenini ateşe verdiği Kadifekale’de de bir anma gerçekleştirdi.

Burada Demirel ve Poyraz anılarak, karanfil bırakıldı. Anma etkinliği sırasında Agire Jiyan’ın Rahşan ezgisi seslendirildi. Anma “Şehit namirin” sloganları eşliğinde sona erdi.

Heyetin son durağı da Poyraz’ın mezarının olduğu Buca Kaynaklar Mezarlığı idi. Buraya Poyraz ailesiyle birlikte ziyarette bulunan heyet, Poyraz’ın mezarlığına karanfil bıraktı.