HDK Kadın Meclis Toplantısı: Kadınlar iktidarın ömrünü kısaltıyor

HDK Kadın Meclis Toplantısı'nda konuşan Eşsözcü Esengül Demir, "Mücadeleyi alanlarda büyüterek ortaklaştıracağız" dedi. Demir, "Kadınlar iktidarın ömrünü kısalttı" diye belirtti.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK), 11. Dönem 1. Genel Kadın Meclis Toplantısı'nı Taksim'de bulunan genel merkezinde gerçekleştirdi. Toplantının yapıldığı salona “Madımak’ta yakılan türkülerimizin sözüyüz, unutmadık, unutturmayacağız” pankartı asıldı.

'TÜRKİYE TARİHİ KATLİAMLAR TARİHİDİR'

Toplantının açılış konuşmasını yapan HDK Eşsözcüsü Esengül Demir, bugün Sivas Katliamı’nın yıl dönümü olduğunu söyleyerek katliamda yaşamını yitirenleri andı. Toplantılarının bu nedenle tarihi bir döneme denk geldiğini ifade eden Demir, “Orada bir katliam yapılırken bu katliam televizyonlarda canlı verildi. Katliamın ardından hiçbir sorumlu ceza almadı. Hatta ödüllendirildiler” dedi.
Türkiye tarihinin katliamlar tarihi olduğunu belirten Demir, “Türkiye katliamlarla anılan bir ülke. Yapılan katliamlar üzerinden bizleri hafızasızlaştırılmaya çalışıyorlar. Dolayısıyla bizim de bu katliamlar karşısında hafızamızı diri tutmamız gerekir” diye konuştu.

'KADINLAR MÜCADELEDE ISRARCI'

Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) saldırıda katledilen Deniz Poyraz’ı da hatırlatan Demir, “Geçtiğimiz haftalarda Deniz Poyraz arkadaşımız da katledildi. Bu katliamlarla topluma yön verildiğini biliyoruz. Bu yaşananlar devlet-mafya-çete iş birliğinin bugünde devam ettiğinin bir göstergesidir. Yine dün İstanbul Sözleşmesinden çıkıldı. Taksim Meydanı kadınlara kapatılmıştı. Kadınlar mücadele ederek barikatları yıkarak sözleşmeden çekilmediklerini ve mücadele edeceklerini gösterdiler. Kadınların mücadele alanlarından çekilmeyişi iktidarın ömrünün ne kadar kısa olacağının da göstergesidir” ifadelerini kullandı.  
HDP’nin kapatılmasına ilişkin hazırlanan iddianamenin AYM tarafından kabul edildiğini hatırlatan Demir, şöyle devam etti: “HDP bu ülkenin en dinamik partisidir. Bu şekilde demokratik siyasetinin önü kapatılmaya çalışıldığını gayet iyi biliyoruz. HDP milyonların partisidir. Belki kapatabilirler ama oradaki fikriyatı kapamazlar. Milyonlar bu fikriyatın peşinde gideceklerdir.”  

'BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR'

Yolsuzluk, hırsızlık ve katliamların yaşandığı bu dönemde çok ciddi bir yoksulluğun da olduğuna işaret eden Demir, “Daha dün yeni zamlar yapıldı. Bu halkı giderek daha da yoksullaştırılmaya çalışıldığını gayet iyi biliyoruz. Bu halk bu yolsuzluğu, bu yoksulluğu, bu katliamları kabul etmeyecektir. Tam da bu dönemde HDK’ye büyük görev düşüyor. HDK bütün hak mücadelesi yürüten her kesin bileşkesidir. Yeni dönem tam da HDK’nin zamanıdır. HDK kongresi bu mücadeleyi büyüterek alanlarda çok daha fazla büyüyecek ve mücadeleyi ortaklaştıracaktır” şeklinde konuştu.  
Demir'in konuşmasının ardından toplantı basına kapalı şekilde devam etti.