Cansız, Doğan ve Şaylemez için adalet eylemleri

Almanya’nın Düsseldorf, Frankfurt ve İtalya’nın başkenti Roma’da Paris katliamının 6’ıncı yıl dönümü vesilesiyle adalet eylemleri düzenlendi.

Almanya’nın Düsseldorf kentinde 9 Ocak 2013 tarihinde Paris'te katledilen PKK'nin öncü kadrolarından Sakine Cansız (Sara), KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan (Rojbin) ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez (Ronahi) için ‘Adalet Eylemi’ yapıldı.

TJK-E öncülüğünde düzenlenen eylem saat 11.00’da Kürdistan ve dünya devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Düsseldorf Fransız Konsolosluğu önüne siyah çelengin bırakıldığı eylemde Düsseldorf Nalin Muş Kadın İnisiyatifi adına yapılan konuşmada Fransa devletinin altı yıldır adaleti sağlamadığı ve Kürt kadınlarının adalet yerini buluncaya kadar mücadele edeceği belirtildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek ve Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlüğü için 63 gündür açlık grevinde olan DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in eylemi de selamlandı.

Eylemde 12 Ocak’ta Paris’te düzenlenecek yürüyüşe katılım çağrısı da yapıldı.

Bildirilerin dağıtıldığı eylem saat 12.00'da “Jin, Jiyan Azadi-Sara, Rojbin, Ronahi”, “Unutmayacağız, affetmeyeceğiz”, “İşbirlikçi Fransa hesap vereceksin” sloganları ile sona erdi.

FRANKFURT

Almanya’nın Frankfurt kentinde de Fransız Konsolosluğu önünde adalet eylemi düzenlendi. Konsolosluk önüne mumlar, çiçekler ve de çelenk bırakıldı.

YJK adına yapılan konuşmada faillerin açığa çıkmasına rağmen, adaletin yerini bulmadığı için bir kez daha Fransız hükümeti kınandı.


9 Ocak katliamının tüm Kürt kadınlarına yapılmış bir katliam olduğu, kadına yönelik her türlü şiddetin politik olduğu da dile geldi. TJK-E’nin açıklamasının da okunduğu eylemde 12 Ocak’ta Paris’te yapılacak yürüyüşe katılım çağrısında da bulunuldu.

Eylem, “Jin, jiyan, azadi” sloganları ile sona erdi.

ROMA

İtalya’nın başkenti Roma’da da adalet eylemi düzenlendi.

Roma’daki Fransız konsolosluğu önünde düzenlenen eyleme Kürdistanlılar ve İtalyanlar katıldı. “Biji Serok Apo”, “Be Serok jiyan na be”, “Şehid namirin” sloganları atıldı.

Kitle adına oluşan bir heyet, konsolosluk yetkililerine bir dosya da sundu.

Eylemde açlık grevi direnişleri de selamlandı.

MELBOURNE

Avustralya’nın Melbourne kentinde de bir anma düzenlendi. Victoria Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde düzenlenen anma, katliamla Kürt halkına bir mesaj verilmek istendiği belirtildi.

Bu katliam karşısında Kürt halkının sinmek bir yana mücadelesine daha da sahiplendiği vurgulanırken, her üç kadın devrimcinin hayatından kesitler de aktarıldı.

Anma slayt gösterimi ile sona erdi.