Buldan: Galatasaray Meydanı’nı asla terk etmeyeceğiz  

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya tepki göstererek, AKP iktidarının hâlâ katilleri kolladığını söyledi. Buldan, "Sonuç alana kadar Galatasaray'ı terk etmeyeceğiz" dedi.

Türk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Cumartesi Anneleri'ni hedef alan açıklamasını ANF’ye değerlendiren HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Galatasaray Meydanı’nı asla terk etmeyeceklerini vurguladı. Kendisinin de bir Cumartesi Annesi olduğunu hatırlatan Buldan, haklı ve meşru taleplerinden vazgeçmeyeceklerinin altını çizdi.  

'KATİLLER YARGILANANA KADAR...'

Soylu’nun açıklamasına tepki gösteren Buldan, alanı istismar etmekle itham edilen Cumartesi Anneleri’nin 23 yıldır Galatasaray Meydanı’nda adalet aradığını hatırlattı. İnsanların gözaltında kaybedilen yakınlarını; evlatlarını bulma çabası kadar haklı ve meşru bir talep olamayacağını vurgulayan Buldan, “Bu vicdani bir meseledir” dedi. Buldan, ülkede failli meçhul cinayetleri işleyenlerin hâlâ  kollanıp korunduğu bir dönemde Soylu’nun yaptığı açıklamanın çok manidar olduğuna dikkat çekti. 

Buldan, şunları kaydetti: “Gözaltında kaybedilen insanlarımızın akıbeti bulunana ve failler açığa çıkartılana kadar biz Cumartesi Anneleri olarak her hafta olduğu gibi bundan sonraki haftalar da Galatasaray Meydanı’nda oturmaya devam edeceğiz. Bulsunlar kayıpları, ortaya çıkartsınlar failli meçhulleri, yargılasınlar katilleri, ancak o zaman o meydan terk edilir. Ama haklı ve meşru  olan talebimiz duymazdan gelindiği ve  failli meçhulleri gerçekleştirenlerin kollandığı ve korunduğu süreçte Galatasaray Meydanı terk edilmeyecektir."

SAVAŞ BULDAN

Pervin Buldan'ın eşi Savaş Buldan, Tansu Çiller'in başbakan olduğu 2 Haziran 1994'te İstanbul Yeşilyurt Çınar Oteli'nde yanında bulunan Adnan Yıldırım ve Hacı Karay'la kaçırılmış, 4 Haziran 1994 tarihinde Bolu'nun Yığılca ilçesi Yukarıkaraş köyü yolunda katledilmiş olarak bulunmuştu.