Biel’de eylem: Leyla Güven onurumuzdur

Biel’de yaşanan Kürdistanlılar düzenledikleri eylemle açlık grevlerine destek verirken, Öcalan üzerindeki tecridi protesto etti. “Leyla Güven onurumuzdur” diyen eylemciler, susmak ihanettir mesajı verdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkâri Milletvekili Leyla Güven öncülüğünde sürdürülen açlık grevlerine destek amaçlı Avrupa’da yapılan eylemler devam ediyor.

Biel Arin Mirkan Kadın Meclisi ve Tevgera Civanen Şoreşger öncülüğünde Biel Merkez tren istasyonu önünde bir araya gelen İsviçre’nin Biel kentinde yaşayan Kürdistanlılar, yaptıkları eylemle açlık grevlerine destek verirken, Öcalan üzerindeki tecridi protesto etti.

Üzerinde Leyla Güven ve Öcalan’ın fotoğraflarının bulunduğu ve Öcalan’a özgürlük yazılı pankartların açıldığı ve Öcalan posterlerinin taşındığı eylemde sık sık, “Yaşasın zindan direnişi”, “Öcalan’a özgürlük” sloganları atıldı.

Eylemde Arin Mirkan Kadın Meclisi adına bir açıklama yapan Sema Agır, başta Leyla Güven olmak üzere açlık grevcilerinin geldikleri kritik aşamaya dikkat çekti. Eylemcilerin Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için bedenlerini açlığa yatırdığını hatırlatan Agır, uluslararası güçlerin ve Avrupa’nın yaşananlar karşısında hala harekete geçmemesini eleştirdi.

Öcalan’ın Kürt halkı acısından vazgeçilmez bir öneme sahip olduğuna dikkat çeken Agır, bu süreçte herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.

‘KÜRT ANALARI OLARAK ALANLARDA OLACAĞIZ’

Öte yandan eylemcilerden kameramıza konuşan Meryem Mintaş duygularını şu şekilde ifade etti: “Leyla Güven’in açlık grevi 86 günde ve diğer arkadaşların eylemi gün geçtikçe daha da kritik bir aşamaya yaklaşıyor. Leyla Güven onurumuzdur. Bizler de Kürt anaları ve kadınları olarak alanlarda olmaya devam ederek, açlık grevlerine destek verip başkanımızın özgürlüğünü istiyoruz.”