Berlin’de Kürt kadınlardan mücadeleyi yükseltme çağrısı

Berlin DKTM lokalinde bir araya gelen Kürt kadınlar, “Tecridi hep birlikte parçalayabilir ve Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünün önünü açabiliriz” diyerek mücadeleyi yükseltmeye çağırdı.

Kürtler ve dostlarının “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” hamlesi kapsamında yaşadıkları her yerde seslerini yükseltmeye devam ediyor. Hamle kapsamında başlatılan “İmralı’ya 100 Bin Kartpostal” kampanyası da tüm hızıyla sürüyor.

Berlin’de faaliyet yürüten DEST-DAN Kadın Meclisi üyeleri de kampanya için Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde (DKTM) bir araya gelerek, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a gönderilmek üzere kartpostallar yazdı.

DEST-DAN Kadın Meclisi üyesi Dilber A., kampanyaya dair şunları söyledi: “Kürt kadınlar olarak kampanyada aktif yerimizi aldığımız gibi tüm kadınlara kampanyaya katılım çağrısı yapıyoruz. İmralı tecridi kırılana ve Önder Apo özgür kalana kadar mücadelemize devam edeceğiz. Tüm Kürt halkına ve dostlarına çağrımızdır; tecridi hep birlikte parçalayabilir ve Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünün önünü açabiliriz. Bu yüzden bulunduğumuz her alanda, hep birlikte mücadele edip hep birlikte çözüme ulaşalım.“