Berlin'de binler Paris’te katledilen kadınlar için yürüdü

Çok sayıda kadın örgütünün çağrısıyla bir araya gelen binlerce kişi, Paris’te kadınların katledilmesini protesto etti; “Dünyada katledilen tüm kadınların sesi olmak için kadın devrimi perspektifiyle örgütlenmeye çağırdı.

Fransa'nın başkenti Paris'te 9 Ocak 2013’te Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Şaylemez ile 23 Aralık 2022’de Emine Kara, Mîr Perwer ve Abdurrahman Kızıl’ın katledilmesi, Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen yürüyüş ile protesto edildi.

Dest-Dan Kadın Meclisi, CENİ Kürt Kadın Barış Bürosu, Afganistan Devrimci Kadın Birliği, Dünyanın Her Yerinde Kadın Mücadelesiyle Dayanışma, DarSudan kadın kolektiflerinin çağrısıyla
binlerce Kurdistanlı, Türkiyeli ve enternasyonal halklar bir araya geldi.

Paris Şehitleri anısına saygı duruşunun ardından açıklamalar yapıldı; şunlara vurgu yapıldı: “Bundan 10 yıl önce özgür ve eşit bir yaşam mücadelesi veren üç kadın devrimci Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez, Paris'te Türk gizli servisi MİT tarafından katledildi. 23 Aralık 2022’deki Paris Katliamı’nın, özünde 9 Ocak 2013’teki cinayetin bir devamı olduğu açıktır. Kürt Özgürlük Savaşçısı Emine Kara, kendinden önceki üç devrimci gibi yıllarca kadınlar için önemli bir mücadele verdi. Biz dünyada katledilen tüm kadınların sesi olmalıyız. İran'da, Kürdistan'da, Belucistan'da, Afganistan'da, Abya Yala'da, Tigray'da, Sudan'da ve dünyadaki mevcut ayaklanmaların birbirinden bağımsız değildir. Bu nedenle kadın devrimi perspektifiyle kendimizi örgütlemeliyiz.”

Yürüyüş Hermannplatz'da başlayarak Mariannenplatz’da son buldu. Yürüyüşün bittiği yerde ise mumlar yakıldı. Yürüyüş boyunca "Jin Jiyan Azadî" sloganları yükseldi.