Aysel Tuğluk'un rehinliğine devam

Mahkeme, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un tutukluluk halinin devamına karar verdi.

HDP Hukuk ve İnsan Haklarından Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un tutuklu yargılandığı davanın 3'üncü duruşması görüldü. Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşma için Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi salonu kullanıldı.

Tuğluk, sağlık raporu vererek SEGBİS yoluyla duruşmaya katılmadı. Savcı, Tuğluk’un mevcut delil durumu, tutuklu geçirdiği süreyi göz önünde bulundurarak tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

‘POLİS FEZLEKESİNİN AYNISI’

Avukat Levent Kanat ise şöyle konuştu: "Mahkeme heyeti ciddi bir acelecilik yapıyor. Mahkemenin savcısı değişmiş, giden savcı bu yargılamada hakimiyet oluşturmuştu. Giden savcının yazdığı iddianame polis fezlekesinin aynısıdır. Mütalaası da polis fezlekesinin aynısıydı. Bu nedenle dosyanın tekrar cumhuriyet savcısına gönderilerek tekrar mütalaa yazılması adil yargılama için gereklidir."

Tutukluluk halinin infaza dönüştüğünü belirten Kanat, Tuğluk’un tahliyesini istedi.

'BÖYLE YARGILAMA OLMAZ!'

Avukat Yusuf Alataş da, savcının ilk duruşmada esas hakkında mütalaa vermesine tepki göstererek, “Savcı mütalaasını verdi; ancak ne müvekkil konuşmuştu, ne de savunma tarafı konuşmuştu. Böyle bir yargılama olamaz. Bu husus adil yargılamayı ortadan kaldıran bir husustur” dedi. Dosyada bulunan Tuğluk’a ait tapelerin çarpıtıldığını söyleyen Alataş, “Bu tapelerin bizim incelememiz için kaynağından talep edilmesini istiyoruz” dedi. Tuğluk’un 28 Aralık 2016 tarihinde tutuklandığını hatırlatan Alataş, tahliye talep etti.

KARAR

Levent Kanat da tekrar söz alarak, “Tahliye talebimizi yeniliyoruz ancak Tuğluk tahliye edilmeyecekse, bir sonraki duruşmada hazır edilmesini talep ediyoruz” dedi.

Mahkeme Heyeti, tapelerin yeniden istenmesinin reddine, tutukluluk halinin devamına, Tuğluk’un bir sonraki duruşmaya getirilmesine karar vererek, duruşmayı 16 Mart 2018’e erteledi.