Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği, Güven'i selamladı

Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği, Leyla Güven'in direnişini selamlayarak, "Şimdi artık herkes Leyla Güven’in başlattığı açlık grevi ile daha fazla dayanışma sorumluluğunda" dedi.

 

Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride karşı açlık grevindeki DTK Eşbaşkanı, HDP Milletvekili Leyla Güven'e destek için yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Leyla Güven, direnen kadınların iradesini temsilen önemli bir mücadele başlatmıştır. Faşizmin zindanlarında, halklarımıza ve kadınlara faşist tek adam rejimine karşı mücadelenin meşruluğunu kuşanarak direnen ve eyleme geçen, dönemin devrimci eylemsel çıkışına öncülük eden Leyla Güven’i ve başlattığı eylemi selamlıyor ve başarılar diliyoruz" denildi.

'AVRUPA TOPRAKLARINDA DA BÜYÜTELİM...'

"Şimdi artık herkes Leyla Güven’in başlattığı açlık grevi ile daha fazla dayanışma sorumluluğundadır" vurgısunda bulunulan açıklamada, şunlar da belirtildi: "Leyla Güven eylemi ile sadece kadınların değil, halklarımızın da direniş ilhamını büyütmüştür. Dönemin öncü kitlesel, eylemsel çıkışına kadınlar olarak sahip çıkıyor, bu mücadeleyi Avrupa topraklarında da büyütme çağrısı yapıyoruz!"