Armanc Goşkar Berlin’de anıldı

Medya Savunma Alanları’nda şehit düşen HPG ve YJA Star Komuta Konseyi üyesi Suna Kızılkaya (Armanc Goşkar), Almanya’nın başkenti Berlin’de anıldı.

Suna Kızılkaya (Armanc Goşkar) Almanya’nın başkenti Berlin’de yüzlerce kişinin katılıldığı bir etkinlikle anıldı.

“Kavgamızın yiğit kadınına” pankartının açıldığı anma etkinliği Berlin DEST-DAN Kadın Meclisi tarafından düzenlendi.

Anma etkinliğinde Armanc Goşkar’ın Berlin’de yaşayan yakınlarının yanı sıra Kürt siyasetçiler Demir Çelik, Nupel Munzur, şehit aileleri adına Goze Çalkan ve Kızılkaya ailesi adına da Ethem Kızılkaya katılarak birer konuşma yaptı.

Goşkar’ın anısına yapılan anma etkinliği Spandau Noltalgie Festsaal de saat 14.00’da saygı duruşuyla başladı.

Daha sonra Berlin NAV-DEM Eşbaşkanı Melek Yula bir konuşma yaptı. Yula, Kürdistan özgürlük mücadelesinde yaşamlarını yitiren tüm yoldaşları anarak, ailelerine, Kürt halkına ve Rebêr Apo’ya başsağlığı dilediğini belirtti.

Şehit Aileleri adına ise Goze Çalkan bir konuma yaptı.

“Canlarını hiç çekinmeden halkına ve ülkesine, özgür bir Kürdistan aşkına feda eden bu insanlara layık olmalıyız. Armanc şahsında tüm özgürlük şehitlerini selamlıyorum” diyen Çalkan’dan sonra ise HDP Muş eski milletvekili Demir Çelik de bir konuşma yaptı.

Armanc Goşkar şahsında tüm Kürdistan şehitlerini anan Çelik, “Onun bir akrabası yoldaşı olarak kendi ana dilimizde Dimilki konuşmak istiyorum.

Değerli canlar 21. yüzyılda biz Kürtler birlikte olamadığımız ve birlikte mücadele edemediğimiz için büyük tehlikelerle karşı karşıyayız. Zazacılık yapanlar, Kurmanccılık yapanlar, Alevicilik ve Sünnicilik yapanlara rağmen bugün insanlığın umudu haline gelmiş bir siyasal hareketin insanları olarak umudu büyütmek zorundayız.

Bakınız Leyla Güven açlık gerivinin 88. gününde, bir insan cezaevinin en dar hücresinde bile bir amaç uğruna canından vazgeçebiliyorsa, canını feda ederek önderliğini özgürleştirmek, vatanını toprağını özgürleştirmek için canından vaz geçebiliyorsa, bizim de evimiz ve yatağımızda rahat uyumamamız gerekiyor.

Leyla Güvenler bizden ölümemizi beklemiyor, gençliğini, canını Kürdistan dağlarında ölüme siper eden Armanc Goşkarlar bizden ölümemizi beklemiyor. Onlar çığlıklarına ses olalım istiyorlar, haklı mücadelelerinin yanında yer alalım istiyorlar. Biz Aleviler ‘haklının ve mazlumun yanındayız’ demiyormuyuz? Tarihi direnişçi çizgimizin kahramanları, Pir Sultanların, Babeklerin, Denizlerin, İbrahimlerin, Mazlumların, Beritan ve Berivanların bu haklı mücadelesini sahiplenmek bize kaybettirmez. Kazandırır hem de çok büyük kazandırır. İnanın eger biz yanyana gelebilirsek kağıttan kaplan olan AKP-MHP faşist diktatörlüğünü yerle bir edebiliriz” şeklinde konuştu.

Anadilin önemine de vurgu yapan Çelik, şöyle konuştu: “Armanc Goşkar’ın şahsında tüm devrim şehitlerini tekrar tekrar anıyorum, Biji Serok Apo.”

‘GİTTİĞİ HER YERDE İZ BIRAKAN BİR DEVRİMCİYDİ’

Kürt kadın siyasetçi Nupel Munzur ise Armanc Goşgar’ın geçtiği her yerde mutlaka iz bıraktığını belirtti.

“Kadın bilinciyle, sevgisiyle, coşkusuyla iz bırakmıştır. Mücadeleye bağlılığıyla iz bırakmıştır” diyen Munzur, ‘Biz bugün gittiğimiz her yerde Armanc’ın daha evvel bıraktığı izleri görebiliyoruz” şeklinde konuştu.

Anma Armanc Goşkar’ın hayatı ve mücadelesini anlatan sinevizyon gösterimi ile sona erdi.