AP Kadın Komisyonu, HDP’li kadınlarla bir araya geldi

HDP Kadın Diplomasisi, AP Kadın Eşitlik Komisyonu Başkanı Regner ile bir araya geldi.

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, Dış İlişkiler Komisyonu Eş Sözcüsü Feleknas Uca, Kadın Koordinasyonu üyesi Feray Mertoğlu ve HDP Almanya Temsilcisi Leyla İmret, Avrupa Parlamentosu (AP) Kadın Eşitlik Komisyonu Başkanı Evelyn Regner ile online toplantıda bir araya geldi.

Türkiye’de kadınlara yönelik şiddet ve hak ihlallerinin tartışıldığı toplantıda söz alan Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, iktidar tarafından tartışmaya açılan İstanbul Sözleşmesi, Nafaka Hakkı’nın gasp edilmesi ve Meclis’e getirilmek istenen İstismar Yasası’na ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

'ÖZEL SAVAŞ YÖNTEMİ'

Kürt kadınlarına yönelik saldırılara da dikkat çeken Başaran, özellikle Kürt illerinde devlet güçleri eliyle gerçekleşen taciz ve tecavüz olaylarını “özel savaş yöntemi” olarak değerlendirdi. Başaran, “Özellikle asker, polis gibi zor aygıtlara dahil olan kişiler, devlet desteğiyle kadın ve çocukları istismar edip cezasız kalıyorlar” diyerek Batman’da İpek Er’in intihara sürüklenmesine neden olan uzman çavuş Musa Orhan’ın serbest bırakıldığına vurgu yaptı.

Başaran, son olarak tüm dünyadaki kadınlarla birlikte ortak mücadelenin daha fazla büyütülmesi gerektiğini belirtti.

Avrupa Parlamentosu Kadın Eşitlik Komisyonu Başkanı Evelyn Regner da dayanışma ve destek sunacaklarını söyledi.