Dersim, Amed ve Antalya'da Gülistan Doku için eylem-YENİLENDİ

Dersim, Amed ve Antalyalı kadınlar, Dersim'de 5 Ocak 2020'den beri 'kayıp olan' Gülistan Doku için eylemler düzenledi.

Dersim, Amed ve Antalya'daki kadınlar, 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana kayıp olan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku için eylemler düzenledi. 

DERSİM
Dersim Kadın Platformu, Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku'nun kayboluşunun birinci yılında Seyit Rıza Meydanı'nda basın açıklaması için bir araya geldi. Eyleme Doku’nun annesi Bedriye Doku, babası Halit Doku, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri Alican Önlü, Dersim Dağ, Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Dersim Barosu Başkanı Kenan Çetin eyleme katıldı.
Gülistan Doku’nun Annesi Bedriye Doku da şunları söyledi:

"Ben Gülistan’ı devlete emanet ettim. Gülistan ‘korkuyorum’ diye mesaj atıyor. Gülistan neden korkuyor.  Ne yaptınız Gülistanıma, başına ne getirdiniz, hangi toprağa gömdünüz. Ben Gülistan’ın annesiyim bir yıldır yüreğimi parçaladılar. Ben kafamı bir yıldır yastığa koyduğumda içime ateş düşüyor. Bulun bir an önce kızımı.”

AMED

Amed Şiddetle Mücadele Ağı, Amed Barosu Adli Yardım Bürosu’nda toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Amed Barosu Kadın Hakları Merkezi Yürütme Kurulu üyesi Asya Cemre Işık, Doku Ailesi’nin başvurusu üzerine Diyarbakır Şiddetle Mücadele Ağı tarafından oluşturulan bir heyetin soruşturmanın genişletilmesi ve delillerin toplanmasına ilişkin talepleri içeren bir dilekçeyi savcılığa sunduğunu ancak savcılığın gerekli soruşturmayı yürütmediğini aktardı. 
Işık, raporda ifade edilen ve soruşturma dosyasında öne çıkan eksiklikleri sıraladı. Türk yargısının çelişkili ifadeleri incelemediğini belirten Işık, şüphelilerle ilgili gerekli işlemlerin yapılmadığını söyledi. Işık, şüphelinin babasının polis kimliğine de dikkat çekti.

ANTALYA 

Antalya Kadın Platformu, Gülistan Doku için Attalos Heykeli önünde açıklama yaptı. “Gülistan Dolu nerede?” pankartının açıldığı açıklamada, platform adına konuşan Nilcan Balıkçı, şöyle konuştu:
"Bugün devletin cezasızlık politikalarıyla sırtları sıvazlanarak hayatlarına devam ediyorlar. Biz kadınlar, yaşadığımız evlerde, çalıştığımız iş yerlerinde ve atölyelerde, geçtiğimiz sokaklarda her an saldırıya, şiddete ve cinayete uğrama korkusuyla günlerimizi geçiriyoruz. Yok öyle yağma. Ya bu kentlerde eşit özgür ve güvende yaşayacağız ya da adaleti biz sağlayacağız. Kadın düşmanı ve katilleri, sırtını erkek iktidara dayayanlar ve İstanbul Sözleşmesi’ne karşı çıkanlar. Bizden korkuyorsunuz ve korkmakta sonuna kadara haklısınız. 2021 kadın mücadelesinin yılı olacak. Katledilen, intihara sürüklenen, kirpiği yere düşen her bir kız kardeşimize söz veriyoruz; gerçek adalet sağlanana kadar mücadeleden dönmek yok."