Almanya’da yaklaşık 17 bin kız çocuğu kadın sünneti riski altında

Terre des Femmes'e göre, Almanya'da şu anda cinsel organları kesilmiş 100 binden fazla kız çocuğu ve kadın var ve Almanya'da 17 binden fazla kız çocuğu potansiyel olarak risk altında.

Küresel göçle birlikte, kız çocuklarına ve kadınlara yönelik acımasız kadın sünneti geleneği Avrupa'da giderek yaygınlaşıyor. Kadın hakları örgütü Terre des Femmes'e göre, Almanya'da şu anda cinsel organları kesilmiş 100 binden fazla kız çocuğu ve kadın var ve Almanya'da 17 binden fazla kız çocuğu potansiyel olarak risk altında.

Çocuk hakları örgütü Plan International'ın uzmanı Edell Otieno-Okoth, 6 Şubat Uluslararası Kadın Sünnetine Karşı Mücadele Günü'nde, bu potansiyel risk nedeniyle ortak kuruluşlarla birlikte kadın sünneti konusunda farkındalığı artırmak istediklerini söyledi.

Federal eyaletlerdeki yaklaşık 50 danışma ve irtibat noktasında, etkilenen ailelere destek sunuluyor. Sağlık ve sosyal sektörden profesyonelleri (ebeler, çocuk doktorları veya sosyal hizmet uzmanları gibi) bilgilendirmek ve onları risk altında olanlarla ve etkilenenlerle nasıl başa çıkacakları konusunda bilinçlendirmek de aynı derecede önemli.

Uzman, "Kadın sünneti konusunun bu nedenle sağlık ve sosyal sektördeki tüm profesyonellerin eğitim müfredatına dahil edilmesi gerekiyor" dedi.