Ağrı'da kadın cinayetleri protesto edildi

HDP, Ağrı'da kadın cinayetlerini protesto etti, kentte son bir ayda 3 kadının şüpheli şekilde yaşamını yitirdiğine dikkat çekti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ağrı Kadın Meclisi, artan kadın cinayetlerine karşı basın açıklaması düzenledi. HDP İl Örgütü binası önünde yapılan eyleme HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, Patnos Belediyesi Eşbaşkanı Müşerref Geçer, Diyadin Belediyesi Eşbaşkanı Betül Yaşar da katıldı. “Kadın Cinayetleri Politiktir" yazılı pankartın açıldığı eylemde, katledilen kadınların fotoğrafları taşındı.  

'EVLER KADINLAR İÇİN CİNAYET YERİ!'

HDP'li Taşdemir, salgın sürecinde kadın cinayetlerinin arttığına dikkati çekti. Kürdistan'daki kadınların 'intihar' adı altında katledildiğini söyleyen Taşdemir, Ağrı’da son bir ayda 3 kadının benzer şekilde yaşamını yitirdiğini anımsatarak, “Pandemi sürecinde 'evde kal' çağrıları yapıldı ancak biz evlerin kadınlar için hakaret, şiddet ve cinayet yeri olduğunu defalarca söyledik. AKP iktidarı buna karşı kadın cinayetlerine karşı mücadele yürüten kadın derneklerine saldırdı. Kadın mücadelesi yürütenler tutuklanarak cezaevlerine gönderildi. DAİŞ zihniyeti ile kadınlara ve halkımıza saldıranlar şunu çok iyi bilsinler ki biz Kürt kadınları olarak, inkâr, asimilasyon ve kadın cinayetlerine karşı mücadelemizi yükselteceğiz" şeklinde konuştu.

'IRKÇI POLİTİKALARA CEVAP OLACAĞIZ'

Kürtçe şarkı dinlediği için Kürt gençlerinin sokak ortasında katledildiğini de belirten Taşdemir, "Biz de her yerde dilimize sahip çıkarak bu ırkçı politikalara cevap olacağız. Bunun öncülüğünü de HDP kadın meclisleri ve Özgür Kadın Hareketi (TJA) yapacak” dedi.