GÖRÜNTÜLÜ

Adalet Nöbeti’ndeki anneler: Tecridi kırmalıyız, eylemleri sahiplenelim

Adalet Nöbeti’ndeki anneler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a tecridin kırılması gerektiğini belirtti, eylemleri sahiplenmeye çağırdı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan 34 aydır haber alınamamasına karşı 10 Ekim’de başlatılan “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” hamlesi kapsamında dünyanın birçok merkezinde eylem ve etkinlikler sürüyor. Hapishanelerdeki PKK'li ve PAJK'lı tutsaklar da hamle kapsamında 27 Kasım günü dönüşümlü açlık grevi başlattı. Tutsak yakınları ise, Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde 6 kentte Adalet Nöbeti'ne devam ediyor.

Amed’de Adalet Nöbetini sürdüren anneler, ANF’ye değerlendirmede bulundu.

'GELİN, BİRLİKTE BU ZULME SON VERELİM'

İstanbul Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi Amine Kaya’nın annesi Meryem Soylu, zindanlarda tutsaklar üzerinde uygulanan baskılara dikkat çekerek, şunları söyledi: “Cezaevinde tutsakları ayakta tutan mücadele ve moralleridir. Ben de 9 yıl cezaevinde kaldığımdan dolayı oradaki koşulları çok iyi biliyorum. Tutsaklar üzerinde yürütülen tecrit çok ağır bir tecrittir. Tutsakların gösterdiği irade ve mücadele sayesinde düşman kimsenin iradesini kıramaz. Dört duvar arasında kalan tutsakların amacı ve iradesi bellidir, bu irade onları ayakta tutuyor. Mazlum Doğan ve Kemal Pir gibi kahramanlarımız vahşet zincirini kırıp zindanları akademi haline getirdiler. Düşman, bugün başvurduğu her yolla tutsaklar üzerinde inanılmaz bir tecrit uyguluyor. Herkes çok iyi bilsin ki barış ve özgürlüğün anahtarı Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan'dır. Kürtlerin önderi özgür olmadığı sürece ne Türkiye halkları ne de Ortadoğu halkları özgür olur. Bugün herkes tecrit altında, bu halk bu duruma sessiz kalmamalı. Biz Kürt Anneleri olarak bütün zulümlere karşıyız. Buradan sisteme ve düşmanın hizmet eden Kürtlere çağırı yapıyorum. Bugün yaşadığımız bu zulümlerin sırası size de gelecek. Kendi milletine, kimliğine, toprağına, annesine ihanet edenler yaşadığımız bu zulümle bir gün karşılaşacaklardır. Bütün insanlığa çağırımdır; gelin Kürtlerle birleşin, birlik olun, birlikte bu zulme son verelim.”

'ADALET GELDİĞİNDE HERKES ÖZGÜR OLACAK'

Adalet Nöbetinde bulunan annelere destek vermek için nöbette katıldığını aktaran Esma Seydaoğlu, “Bir Kürt annesi olarak destek için buradayım. Bugün insanlık, barış, adalet ve özgürlük için desteğe geldim. Bütün Kürt halkını destek olmaya çağırıyorum. Kürt halkı bugün adalet için birbirine destek çıkma zorunda. Kurdistan'ın dört bir yanından güç bir sesle bu direnişe destek olsunlar. Bizim bu direnişimiz adalet içindir. Adalet geldiğinde herkes özgür olacak” diye konuştu.

'TECRİT KIRILANA KADAR NÖBETE DEVAM EDECEĞİZ'

Anneler olarak çocukları için mücadele ettiklerini ifade eden hasta tutsak annesi Sülhiye Saruhan, “Hapishanedeki tutsakların tek istekleri onlara destek olmamızdır. Tutsakların amacı önderlik ve tutsakların üzerinde uygulanan tecridin kırılmasıdır. Bugün Önder Apo'ya uygulanan tecrit bütün Kürt halkına uygulanıyor. Keyfi bir biçimde çocuklarımızın infazı yakıyorlar, tek hücreye konuluyor. Biz anneler olarak adalet, eşitlik istiyoruz. Cezaevlerinde uygulanan tecridin kırmak istiyoruz. 3 yıldır Önder Apo'dan haber alınamıyor. Tek isteğimiz kendisinden haber alınması ve üzerindeki tecridin kırılmasıdır” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan mutlak tecrit kaldırılana kadar Adalet Nöbetine devam edeceklerini belirten Aklime Hanas, “Bizler mutlak tecridin kırılması için bugün buradayız. Önderimiz üzerinde bir tecrit gerçekliği var. Bizler bu tecridi istemiyoruz. Önderimizin özgür olmasını istiyoruz. Cezaevlerinde çocuklarımız kendi bedenleriyle direniyor. Onların da hakları var, bütün tutsakların istediklerinin, taleplerinin yerine getirilmesini istiyoruz” dedi.