Şengal Kadın Parkı’nın ismi değiştirildi

İpekyolu Belediyesi’ne atanan kayyumun talimatıyla Şengal Kadın Parkı tabelasına bant çekildi; 'Şengal'in yerine 'Dicle İdrak' yazıldı.

DBP'li belediyelerin gaspından sonra kayyum olarak devlet memurlarının, Türkleştirme politikasının gereği olarak, Kürtlere ait, isim, sembol ve renklere düşmanlığı devam ediyor. Son icraat ise İpekyolu Belediyesi'nden. Şengal Kadın Parkı tabelasına bant çekilerek, Şengal'in yerine 'Dicle İdrak' ismi yazıldı.

İpekyolu Belediyesi’ne ait Şengal Kadın Parkı tabelasındaki Şengal isminin üzerine 27 Ocak 2017'de bant çekildi. Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı Şerefiye Mahallesi’nde bulunan parkın tabelasına Van’da geçen yıl 2 Nisan Polisevi’ne yönelik eylemde ölen Dicle İdrak’ın ismi verildi.

Kayyumların park isimlerine yönelik bu tahammülsüzlükleri ilk değil. Kayyumlar 2017'de Kürdistan’da bulunan neredeyse bütün Kürtçe tabelaları indirdi. İşte kayyumların tahammül edemedikleri ve değiştirerek yeniden astıkları tabelalardan bazıları:

ÇATAK

DBP’li Çatak Belediyesi tarafından yapılan parka, katledilen Amed Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin ismi verilmişti. Kayyum, Tahir Elçi’nin ismini kaldırarak bir korucunun ismini verdi.

LİCE

Lice'nin Xiraba (Şenlik) köyünde 28 Eylül 2009'da koyunlarını otlattığı sırada Tapantepe Karakolu'ndan atılan havan mermisi sonucu katledilen 12 yaşındaki Ceylan Önkol'un adının verildiği park, Lice Belediyesi kayyumu Sinan Başak tarafından ölüm yıl dönümünde kaldırıldı.

YENİŞEHİR

Yenişehir Belediyesi kayyumu, vefatının 10'uncu yılında Mehmed Uzun'un isminin verildiği parkın tabelasını indirdi. Üzerinde Mehmed Uzun'un ismi, "Hilbe Agrî" marşının bir dörtlüğü ve Kürtçe harflerinin bulunduğu parkın içindeki kitap anıtı da kaldırıldı.

BATMAN

Kayyum atanan Êlih (Batman) Belediyesi, kadınlar için inşa edilen Kadın Spor Kompleksi'ndeki tabelada yazan 'kadın' ibaresini ve Kürtçe tabelayı kaldırarak, tesisi karma haline getirdi.

AMED

Amed Büyükşehir Belediyesi'ne atanan kayyum Cumali Atilla, belediye binasında bulunan Kürtçe ve Türkçe tabela dahil, tüm Kürtçe tabelaları kaldırdı.

KAYAPINAR

Kayapınar Belediyesi'ne kayyum atanan İlçe Kaymakamı Mustafa Kılıç'ın talimatıyla daha önce "Kompleksa Werzîşê Ya Amedê" tesisinin ismi "Şehit Polis Halit Gülser Spor Kompleksi" olarak değiştirildi.