Şengal’de kadınlardan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a özgürlük talebi

Şengal’de yüzlerce Êzidî ve Arap kadın, ‘Jin, Jiyan, Azadî’ şiarıyla bir yürüyüş düzenleyerek Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünü talep etti.

Şengal’in Sinun nahiyesinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla TAJÊ (Êzidî Özgür Kadın Hareketi) öncülüğünde çok sayıda Arap ve Êzidî kadının katıldığı kitlesel bir yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüşte, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve TAJÊ şehitlerinin fotoğrafları ile TAJÊ ve YJŞ flamaları taşındı.

Şengal Özerk Yönetim Yürütme Kurulu Eşbaşkanı Riham Hasan, Şengal Özerk Yönetim Eşbaşkanı Cihan Celo ve TAJÊ Sözcüsü Riham Hiço ile tüm kadın yöneticiler yürüyüşe katıldı.

Kitlenin Mam Zeki çemberine ulaşmasının ardından Şengal Özerk Yönetim Yürütme Kurulu Eşbaşkanı Riham Hasan, Arap Kadınlar Konseyi Sözcüsü Fatma Mustafa tarafından açıklama yapıldı.

TAJÊ açıklama metnini okuyan Riham Hasan, tüm kadınların 8 Mart’ını kutlayarak şunları söyledi: “Felsefesiyle kadınların yolunu aydınlatan Önder Apo ve özgürlük mücadelesi şehitlerinin 8 Mart’ını kutluyoruz. DAİŞ’in her türlü fiziki ve kültürel işkencesine maruz kalan Êzidî kadın ve çocukların, YJŞ, YPJ ve YJA-Star’ın 8 Mart’ını kutluyoruz.”

KDP’ye bağlı çetelerin saldırılarında şehit olan Şehit Nazê ve Şehit Nujiyan Erhan’ı anan Riham Hasan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Düşman bu günün bizim için ne kadar büyük bir önemi olduğunun farkındadır. Bu nedenle böyle bir ayda Nazê ve Nujiyan gibi öncü ve direnişçi kadınlar hedef alındı. Düşman direngen kadınları yok edemeyecek. Binlerce kadının akıbetinin hala bilinmediği 2014 yılındaki fermana tanıklık eden annelerimizin, kız kardeşlerimizin mücadelesine engel olamayacaklar.”

DAİŞ çetelerinin esir aldığı kadınlar ve Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü için mücadeleyi büyüteceklerini belirten Şengal Özerk Yönetim Yürütme Kurulu Eşbaşkanı Riham Hasan, sözlerini şöyle noktaladı: “Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü sağlayıncaya dek mücadelemizi devam ettireceğimizin sözünü yineliyoruz. Tüm kadınları bu mücadeleyi birlikte yürütmeye davet ediyoruz. İnancınız ne olursa olsun mücadelemize katılın. Yaşasın 8 Mart, yaşasın kadın mücadelesi.”

Arap Kadın Meclisi adına söz alan Fatma Mustafa ise, şunları dile getirdi: “Tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyoruz. Bu günü bir bayram olarak değil, bir direniş ve intikam gücü olarak görüyoruz. Arap kadınlar olarak Önder Apo’nun düşünce ve felsefesinden hareketle meşru haklarımızı talep etmeliyiz.”

Açıklamaların ardından yürüyüş ‘Jin, Jiyan, Azadî’ sloganlarıyla sona erdi.