HPG Cîlo şehitlerini saygıyla andı

Cîlo'da 2017'de şehadete ulaşan 4 gerillayı saygıyla anan HPG, “Yoldaşlarımızın bizlere devrettiği mücadelelerini başarıya ulaştırmayı en temel görevimiz biliyor,onların anılarına layık olmanın bilinciyle mücadeleyi büyüteceğimizin sözünü veriyoruz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklamasında şehitlere ilişkin şunlar belirtildi:

İşgalci Türk devletinin Cîlo alanında başlattığı operasyona karşı zorlu kış şartlarına rağmen fedaice savaşan Erdal, Brûsk Dêrsîm, Rojhat ve Brûsk Aşkol yoldaşlarımız düşmana ağır darbelerin vurulduğu birçok eylem düzenlemiş, onlarca işgalcinin cezalandırılmasını sağlamıştır. Büyük bir irade ile hiçbir zorlu şartı gerekçe yapmayan bu değerli yoldaşlarımız Apocu fedailiğin en sade örneği olmayı başarmıştır. Düşman operasyonlarını kırmak ve düşmanın işgal hayalini kursağında bırakmak için amansız bir mücadelenin sahibi olan bu yiğit Apocu militanlar, 28 Mart 2017 günü eylemden döndükten sonra yağan yoğun kardan ve tipiden dolayı donarak şehadete ulaşmıştır. Erdal, Brûsk Dêrsîm, Rojhat ve Brûsk Aşkol yoldaşlarımızın bizlere devrettiği mücadelelerini başarıya ulaştırmayı en temel görevimiz biliyor, onların anılarına layık olmanın bilinciyle mücadeleyi büyüteceğimizin sözünü veriyoruz.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Erdal Doğan
Adı Soyadı: Nasır Abbasi
Doğum Yeri: Xoy
Anne – Baba Adı: Sakine – Ahmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 28 Mart 2017 / Cîlo

 

Kod Adı: Brûsk Dêrsîm
Adı Soyadı: Mehmet Yıldırım
Doğum Yeri: Dêrsîm
Anne – Baba Adı: Halise – Hasan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 28 Mart 2017 / Cîlo

 

Kod Adı: Rojhat Ronî
Adı Soyadı: Yunus Kaplan
Doğum Yeri: Şirnex
Anne – Baba Adı: Gülsun – Hüsnü
Şehadet Tarihi ve Yeri: 28 Mart 2017 / Cîlo

 

Kod Adı: Brûsk Aşkol
Adı Soyadı: Muhammed Mehdi Cemil
Doğum Yeri: Merîvan
Anne – Baba Adı: Kubra – Mehdi
Şehadet Tarihi ve Yeri: 28 Mart 2017 / Cîlo

 

ERDAL DOĞAN

Erdal yoldaşımız İran devletinin halkları birbirine düşüren ve böylece o halklar üzerinde daha fazla denetim kurmayı amaçladığı politikalarını uyguladığı Rojhilatê Kurdistan’ın Xoy kentine bağlı Daşpesek köyünde Acem bir ailenin ferdi olarak doğmuştur. Erdal yoldaşımızın ailesi kendi halinde emekçi bir ailedir. Erdal yoldaşımız da küçüklüğünden itibaren ailesiyle birlikte tarım işiyle uğraşarak ailesinin ekonomisine katkıda bulunmaya çalışmıştır. 2004 yılında gençlik çağının başında birlikte çalıştığı Kürt işçilerden partimiz PKK öncülüğünde yürütülen Kurdistan Özgürlük Mücadelesi’ni duymuş, Partimizin yürüttüğü özgürlük mücadelesi dikkatini çekmiştir. Zaman içerisinde Partimize ve Önder Apo’ya karşı ilgisi günden güne artmıştır. Özellikle Önder Apo gerçekliğini tanıdıkça bu etkilenme bir bağlılığa dönüşmüştür. Önder Apo felsefesinin tüm Ortadoğu halklarını barış ve huzur içerisinde yaşatacak tek felsefe ve ideoloji olduğuna; bu anlamıyla Önderliğin sadece Kürt halkının değil tüm Ortadoğu halklarının önderliği olduğu bilincine erişmiştir. Kendisinin de halklar bahçesi olan Ortadoğu’lu bir genç olarak Önderliğimizin felsefesine ve başlattığı özgürlük mücadelesine katılması gerektiğine inanmış ve 2006 yılında yüzünü direnişin merkezine, Kurdistan dağlarına dönmüştür.

Erdal yoldaşımız ilk eğitimini Xakûrkê alanında gördükten sonra 2007 baharında pratiğe yönelmiştir. Yaklaşık 3 sene boyunca Xakûrkê ve Şemzînan alanlarında gerillacılık yapmıştır. Bu 3 yıllık pratik süreçte Erdal yoldaşımız birçok konuda tecrübe kazanmış, partimiz PKK’nin değerli bir militanı ve komutanı olmuştur. Talihsiz bir kaza sonucu gözünden yaralanan Erdal yoldaşımız, tedavi gördükten sonra tekrar yerine dönmüş ve çalışmalarına olduğu yerden devam etmiştir. Bu anlamıyla hiçbir engel Erdal yoldaşımızı inandığı davadan geri çekmeye yetmemiştir. Zorlu Xakûrkê ve Şemzînan pratiklerinden sonra Parti Merkez Okulu Mazlum Doğan Akademisi’nde eğitim görmüştür. Eğitim sürecinde Önder Apo ideolojisinde ve gerilla savaş taktiklerinde kendisini derinleştirmiştir. Eğitimden aldığı güç ve moralle 2011-2012 yıllarında Xakûrkê ve Şemzînan alanlarında geliştirilen devrimci operasyona katılmıştır. Şehîd Reşit Serdar yoldaşımızın öncülüğünde geliştirilen devrimci operasyonda Erdal yoldaşımız birçok eyleme katılmış, düşmana ağır darbeler vurmuştur. Bu devrimci operasyondaki başarılarından dolayı birlik komutanlığı görevi ile Cîlo alanına geçen Erdal yoldaşımız çalışkan, fedakar ve mütevazı duruşuyla tüm yoldaşlarının yüreğinde yer edinmesini başarmıştır. Yine tecrübesi ve cesareti ile tüm yoldaşlarına öncülük ederek dönem görevlerine sahip çıkmış, yoldaşlarına örnek olmuştur. 2016 yılında Oremar alanına geçen Erdal yoldaşımız burada da düşmana karşı etkili eylemler düzenlemiş, adeta düşmana yaşamı dar etmiştir. Tam bir görev bilinciyle hareket eden Erdal yoldaşımız nerede ihtiyaç duyulursa orada olmuş, örgüt görevlerini başarılı bir şekilde ve şehit yoldaşlarına layık olmanın bilinciyle yerine getirmiştir. Bu temelde 2017 yılında tekrar Cîlo alanına geçen Erdal yoldaşımız, tabur komutanı olarak daha fazla yük omuzlamıştır. Düşmanın 2017 baharında başlattığı operasyona karşı bizzat dahil olmuş, cesaretli duruşuyla yoldaşlarını hemen örgütlemiş ve düşmana karşı saldırıya geçmiştir. Yaşanan yoğun çatışmalarda onlarca düşman askeri cezalandırılmış, Erdal yoldaşımız da beraberindeki 3 yoldaşı ile birlikte üslenme alanlarına doğru yola çıktıklarında yoğun kar ve tipiden dolayı donarak şehadete ulaşmıştır.

 

BRÛSK DÊRSÎM

Brûsk Dêrsîm yoldaşımız, Dêrsîm’in Çemişgezek ilçesinde dünyaya gelmiştir. Koçer bir ailede büyüyen Brûsk yoldaşımız, koçerliğin doğal ve samimi özelliklerini kişiliğinde oluşturmuştur. İlk başlarda Türk devlet okullarında okuyan Brûsk yoldaşımız, daha sonra kendisine ait görmediği bu okulları terk etmiştir. Koçer bir ailesi olduğu için Erzingan alanına geçen Brûsk yoldaşımız, Erzingan’ın yüksek yaylalarında koçerlik yapmış, ailesinin geçimine katkıda bulunmuştur. Bu süreçte özgürlük gerillası ile tanışmış ve gerillanın yaşamından etkilenmiştir. Düşmanın halkımıza yönelik yoğun saldırılarının farkında olan Brûsk yoldaşımız, kendisinin de halkı, kültürü ve dili için bir şeyler yapması gerektiğinin bilincine ulaşmıştır. Bu anlamda arayışlara girmiş ve en etkili mücadele alanının Kurdistan dağlarında gerillacılık yapmak olduğunu bilerek 2013 yılında gerilla saflarına katılmıştır.

Metîna alanında gerillacılığa başlayan Brûsk yoldaşımız aldığı eğitimlerle gerillanın özgür yaşamına dahil olmuş ve gerillayı daha iyi tanımaya başlamıştır. Doğal, dağlı bir yaşam ve toplumdan gelen Brûsk yoldaşımız kısa sürede dağ yaşamına adapte olmuştur. Mütevazı, temiz, samimi ve fedakar özellikleriyle tüm gücüyle yaşama katılmış ve yoldaşlarına öncülük etmiştir. Yöneldiği tüm çalışmaları ikirciksiz bir şekilde yerine getirmiştir. Brûsk yoldaşımız PKK’nin yoldaşça yaşamını kutsal görmüş, her zaman yoldaşlığını güçlendirmek istemiştir. PKK’deki yoldaşlık ilişkileri Brûsk yoldaşımızın yaşamını daha da güzelleştirmiş ve anlamlı kılmıştır. Bundan dolayı gerilla yaşamının her anı’nı büyük bir aşkla yaşamıştır. Yine Önder Apo felsefesine sonuna kadar inanmış ve halkların özgürlüğü için en doğru yolun Önderlik felsefesi olduğunu bilmiştir. Bir süre Heftanîn alanında gerillacılık yapan Brûsk yoldaşımız, daha sonra DAİŞ saldırılarına karşı halkımızın savunması için direniş alanlarına geçmiştir. İki yıl boyunca DAİŞ çetelerine karşı savaşan Brûsk yoldaşımız iki defa ağır yaralanmasına rağmen durmak bilmemiş, durmayı kendisi için kabul etmemiştir. Çetelere karşı yürütülen savaşta görevini başarılı bir şekilde yerine getiren Brûsk yoldaşımız daha sonra Medya Savunma Alanları’na geçmiştir. Medya Savunma Alanları’nda Haki Karer Akademisi’nde askeri ve ideolojik eğitim almış, kendisini yeni dönem taktiklerinde geliştirmiş ve öncü bir komutan olmuştur. Eğitimden sonra birlik komutanlığı görevi ile Cîlo alanına geçmiş, bu alanda önemli görevler üstlenmiştir. Düşman operasyonlarına karşı büyük bir cesaret ve kararlılıkla savaşan Brûsk yoldaşımız üç yoldaşı ile birlikte üslenme alanlarına döndüklerinde yoğun kar ve tipiden dolayı donarak şehadete ulaşmıştır.

 

ROJHAT RONÎ

Rojhat yoldaşımız Botan’ın önemli direniş merkezlerinden Silopya’da yurtsever bir ailede doğmuştur. Ailesinin ve yaşadığı çevrenin yurtsever olmasından dolayı yurtsever bir bilinçle yetişmiştir. Bu temelde halkının gerçekliğini, kimliğini ve düşman gerçekliğini çok iyi anlamıştır. Bundan dolayı gençlik dönemlerinden itibaren gençlik çalışmalarına dahil olmuş, düşmana karşı mücadele içerisine girmiştir. 2013 yılında Önder Apo’nun tüm barışçıl çabalarına rağmen düşmanın soykırım politikalarında ısrar etmesi nedeniyle düşmana anlayacağı dilden cevap vermek için gerilla saflarına katılma kararı almıştır.

Düşmanın halkımıza yönelik kapsamlı bir savaş başlatacağını öngören Rojhat yoldaşımız bu amaçla kendisini her anlamıyla eğitmek istemiştir. Avaşîn alanında eğitim gören Rojhat yoldaşımız, kısa sürede gerilla yaşamına adapte olmuştur. Düşmanın ancak Devrimci Halk Savaşı ile yenilgiye uğratılabileceğini bilince çıkaran Rojhat yoldaşımız, bu amaçla aşkla ve büyük bir coşku ile çalışmalara katılmıştır. Kısa sürede kendisini askeri ve ideolojik anlamda geliştirmiş, öncü bir militan olmuştur. Avaşîn alanında yürüttüğü çalışmalardan önemli tecrübeler çıkarmıştır. Bir süre sonra Cîlo alanına geçen Rojhat yoldaşımız burada önemli görev ve sorumluluklar üstlenmiş, büyük bir fedakarlıkla çalışmalarını yürütmüş ve tüm yoldaşlarına yardımcı olmuştur. Cesareti ve çalışkanlığı ile tanınan Rojhat yoldaşımız, düşmanın Cîlo alanında gerçekleştirdiği operasyona karşı fedaice bir savaş yürütmüştür. Yoldaşları ile birlikte düşmana ağır darbeler vuran Rojhat yoldaşımız eylemden üstlenme alanlarına döndüğü sırada yoğun kar yağışından ve tipiden kaynaklı donarak şehadete ulaşmıştır.

 

BRÛSK AŞKOL

Brûsk Aşkol yoldaşımız Rojhilatê Kurdistan’ın Merîvan kentinde yurtsever bir ailede doğmuştur. Yurtsever ve Kurdistan’ın özgürlüğü için mücadele eden bir ailede büyüyen Brûsk yoldaşımız, kimliğini halk tarihini çok iyi bir şekilde öğrenerek büyümüştür. Bundan dolayı Brûsk yoldaşımızın yüreği her zaman özgür bir Kurdistan için çarpmıştır. Düşman baskılarından dolayı ailesi ile birlikte Başûrê Kurdistan’a geçen Brûsk yoldaşımız, hiçbir zaman ülkemiz Kurdistan’ın üzerindeki sınırları kabul etmemiştir. Her zamana özgür bir Kurdistan hayali kurmuş, bundan dolayı da ulusal bir anlayış ve bilince ulaşmıştır. Ulusal duyguları her geçen gün daha da yükselen Brûsk yoldaşımız zamanla Partimizi ve Partimiz öncülüğünde gelişen özgürlük mücadelesini tanımıştır. Gerilla yaşamından etkilenmiş, ancak fedailik tarzında bir yaşamla halkımızın özgürlüğüne kavuşacağını bilince çıkarmıştır. Bunun da PKK ve Önder Apo gerçekliğinde yaşandığını gören Brûsk yoldaşımız daha fazla etkilenmiştir. PKK’nin mücadele ve Önder Apo gerçekliğini daha fazla araştırmaya başlamış, halkımızın özgürlüğünün ve ülkemiz Kurdistan’ın bağımsızlığının PKK’nin yürüttüğü mücadele ile mümkün olduğu gerçeğine ulaşmıştır. Bundan dolayı PKK’ye bağlanmış ve çalışmalara başlamıştır. Bir süre şehirlerde özgürlük mücadelesinin faaliyetlerini yürütmüş, gelişen yoğun savaşa paralel olarak yüzünü Kurdistan dağlarına dönmüştür.

2015 yılında gerilla saflarına katılan Brûsk yoldaşımız kısa sürede gerilla yaşamına uyum sağlamıştır. Aldığı eğitimlerle kendisini güçlendiren Brûsk yoldaşımız silahını omuzlayıp mücadele alanlarına yönelmiştir. Önderliğin düşüncelerinden süzülen eğitimler sayesinde Brûsk yoldaşımız kişiliğini geliştirmiş, yetenekli bir militan olmuştur. Bir süre Qendîl alanında gerillacılık yapan Brûsk yoldaşımız, daha sonra yüzünü Cîlo alanına dönmüştür. Burada çalışmalara katılmış, büyük gelişmeler kaydetmiştir. Düşman saldırılarına karşı büyük bir aşkla savaşmış; cesur ve kahramanca düşmana yönelmiş ve halkımızın intikamını almıştır. Brûsk yoldaşımız fedakar, mütevazı, samimi ve cesur kişiliği ile tüm yoldaşlarınca sevilip sayılmıştır. Düşmanın tüm yönelimlerine karşı fedaice savaşmış, düşmana ağır darbelerin vurulduğu birçok eylemde yer almıştır. 28 Mart 2017 günü eylemden üslenme alanlarına döndükleri sırada üç yoldaşı ile birlikte yağan kar ve yoğun tipiden dolayı donarak şehadete ulaşan Brûsk yoldaşımız, her zaman mücadelemizde yaşamaya devam edecektir.

Yiğitlikleri ile düşmana karşı fedaice bir savaş yürüten ve halkımızın özgürlüğü için hiçbir fedakarlıktan çekinmeyen Erdal, Brûsk Dêrsîm, Rojhat ve Brûsk Aşkol yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kurdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz.”