Şehba’daki Êzîdî kadınlar kararlı

Êzîdî Birliği yönetiminde Suwat Hiso, Êzîdî Kadın Konferansı’nın güçlü bir katılımla yapıldığını, Efrîn’i özgürleştirme sözlerine sadık kalacaklarını söyledi.

Êzîdî Kadın Konferansı, ‘Yüzyılın direnişinde biz Êzîdî kadınların mücadelesini yükselteceğiz’ şiarıyla 30 Ocak’ta yapıldı. Êzîdî Birliği yönetiminden Suwat Hiso, konferansın önemi, örgütlenme ve hedefleri konusunda ANF’ye konuştu.

Son iki yılda kadın çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını belirten Hiso, Êzîdî kadınları bir örgütlülüğe kavuşturmak istediklerini söyledi. Efrîn’deki çalışmaları, geldikleri Şehba’da da sürdürdüklerini kaydeden Hiso, tüm çalışanları yeniden toparlamaya çalıştıklarını belirtti. “Hemen hemen tüm yük kadınlara kalmıştı” diyen Hiso, bu temelde ikinci kadın konferansının ihtiyaç olduğunu vurguladı. Êzîdî kadınların da örgütlemeye, harekete, mücadeleye ve siyasete sahip olduğunu ifade eden Hiso, “Êzîdî kadınları bu konferansa büyük bir coşkuyla katıldı. Kadın birliği daha güçlendi. Şimdiye kadar çalışmalarda yer almayanlar da dahil oldu” dedi.

Konferansta 200’e yakın kadının hazır bulunduğunu aktaran Hiso, şöyle devam etti: “Bazı genç kadınlar, Efrîn’deyken katılmamıştı, ancak burada katıldılar. Halep, Cizîr ve Şengal’den misafirlerimiz vardı. Tüm kadın kurumlarının katılımıyla oldukça zengin geçti. Konferansımızı, ‘Leyla Güven, direnişiyle bugün özgür kadını temsil ediyor; Avesta, Barin, Berivan ve Xanêler’in ruhuyla kadın direnişini yükselteceğiz ve Efrîn’i özgürleştireceğiz’ sözüyle sonlandırdık.