'Öcalan'ın özgürlüğü için gece gündüz çalışacağız'

15 Şubat Komplosu'nun yıl dönümünde alanlara çıkacaklarını belirten Êzidî kadınlar Ayşe Sido ve Zêyneb Marko, "Öcalan özgür olana kadar gece gündüz çalışacağız" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik gerçekleşen 15 Şubat Uluslararası Komplo bu yılda dünyanın birçok yerinde Kürtler tarafından protesto edilecek. Êzidî Kadınlar Birliği (Yekitiya Jinên Êzidî) üyesi Ayşe Sido ve Êzidî Kültür Sanat Birliği üyesi Zêyneb Marko 15 Şubat Komplosuna ilişkin ANF'ye değerlendirmelerde bulundu. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve açlık grevindeki direnişçileri selamlayarak konuşmasına başlayan Sido, tüm Kürtler gibi kendilerinin de 15 Şubat'ı protesto etmek için alanlarda olacaklarını belirtti.

Öcalan'ın Ortadoğu halklarının özellikle de Kürtlerin yolunu aydınlatan biri olduğunu vurgulayan Sido, "Êzidî kadınları işgalcilere karşı kültürlerini bugüne kadar savundu. Faka önder Apo'nun felsefesi ile Êzidî kadınları daha örgütlü hareket etmeye başladılar. Önder Apo yolumuzu aydınlattı. Öcalan'ın fikirleri ile Êzidî kadınlar kendilerini geliştirdi. Öcalan özgür olmadan bizler de özgür olamayız" diye konuştu. Sido konuşmasını geçtiğimiz aylarda katledilen Mam Zeki Şengalî'yi anarak sonlandırdı.

15 Şubat Komplosunu kınayan Êzidî Kültür Sanat Birliği üyesi Zêyneb Marko, Kürt Halk Önderi Öcalan'ın esir düşmesinin Êzidîlerde büyük bir etki yarattığını belirtti. Öcalan'ın fikirleri ile tanışmadan önce kendilerine Êzidî demekten bile çekindiklerini kaydeden Marko, Öcalan'ın özgürlüğüne kavuşması için gece gündüz çalışacaklarını söyledi. Tecridin sona ermesi için açlık grevinde olan direnişçileri de selamlayan Marko, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Düşman ne yaparsa yapsın irademizi kıramaz. Sonuna kadar önderliğimizin yanında olacağız."