'İşgalci Türk devletine karşı direniş büyüyecek'

Kuzey ve Doğu Suriye Kadın Meclisi, Türk devletinin vahşetine karşı güçlü bir direnişin gelişeceğine dikkat çekti.

Kuzey ve Doğu Suriye Kadın Meclisi, Efrîn işgalinin ikinci yılına ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

'İŞGAL, TALAN, KATLİAM...'

Açıklamada şunlar kaydedildi:
"Efrîn’in Türk devleti ve ona bağlı çeteler tarafından işgal edilmesinin üzerinden 2 yıl geçti. Türk devleti 18 Mart 2018’de ‘Zeytin Dalı’ adı altında başlattığı işgal saldırılarında zeytinlerin dalları bile kendinden utandı!
Efrîn işgaline birçok uluslararası güç yer aldı. Bazıları açık, bazıları da gizli bir şekilde Türk devletini destekledi. Türk devleti ve ona bağlı çeteler bilinçli bir şekilde tüm tarihi yerleri, zeytin ağaçlarını ve birçok yeri talan etti. Efrîn’de Kürtler zorla yerinden edildi. Efrînlilerin yerine demografik yapıyı değiştirmek için farklı insanlar getirildi. Astana görüşmeleri çerçevesinde Doğu Guta’da için yapılan anlaşmayla dışarıdan getirilen kişiler Efrîn’e yerleştirildi.
Efrîn işgalinden bir buçuk yıl sonra da bu kez Serêkaniyê ve Girê Spî de aynı vahşi senaryo devreye konuldu. Türk devleti çocuk, sivil, yaşlı, kadın demeden katliamlarını gerçekleştirdi.
Türk devletinin tüm işgal, demografik yapıyı değiştirme girişimlerine rağmen halk özgürlük mücadelesine sahip çıkıyor. Baskı ve vahşet ne kadar artsa da daha güçlü bir direniş gelişecektir.”