İran devletinin katlettiği kadınlar Berlin'de anıldı

Almanya'nın başkenti Berlin'de İran devletinin 'Ahlak Polisleri' tarafından işkence ile katledilen Kürt kadın Jina Emini ve direnişte yaşamını yitirenler için anma yapıldı.

Feminista Berlin, Kadın Yaşam Özgürlük Kolektivi, Cenî, Dest Dan Kadın Meclisi, Women Defend Rojava, Gemeinsam Kämpfen ve Ş. Sara Dorşin Komini'nin çarşamba günü ortak düzenlediği anma etkinliğinde saygı duruşunda bulunuldu.

Kürt Kadın Hareketi adına yapılan konuşmada, "Sakine, Beritan, Zilan, Avesta ve binlerce şehit düşen kadınların ardılları olan Jina Emini'nin katledilmesinden sonra İran rejimine karşı direniş gösteren kadınları saygı ile selamlarken, şehitler önünde saygı ile eğiliyoruz" denildi.

Belucistan aktivistleri anmaya bir mesaj göndererek, bu direnişin merkezinin Kurdistan ve Belucistan olduğunu, direnişi büyüteceğini belirtti.

Feminista Berlin üyeleri, Gemeinsam Kaempfen ve Sara Dorşin Gençlik Komünü de konuşma yaptı, Almanca şarkı seslendirdi.

İran devleti tarafından 2010 yılında idam edilen Şirin Elemhuli, Ferzad Kemanger, Ferhad Wekili ve Eli Haydaran için şiirler okundu ve Kürtçe dengbêj klamları söylendi.

Anma etkinliği sinevizyon gösteriminin ardından Kürt kadınların şallarının asıldığı ağaca dileklerin yazılmasıyla son buldu.