YENİLENDİ-Çukurca sınır hattından son bilgiler

Güney Kürdistan’daki bazı noktaları işgal etmek isteyen Türk ordusuna, gerillalar eylem düzenledi. Savaş uçakları 2 köyü bombaladı. Gerilla güçleri Şemdinli’de ise bir karakolu havanlarla vurdu.

Çukurca sınır hattında Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal girişiminde bulunan Türk askerlerine yönelik gerilla eylemleri devam ediyor.

Bölgeden alınan bilgilere göre, HPG ve YJA-Star gerillaları, dün akşam saatlerinde Hakkari’nin Çukurca ilçesi sınırında Güney Kürdistan’a yönelik işgal girişiminde bulunan Türk ordusuna yönelik bir dizi eylem gerçekleştirdi.

Çatışmaları takip eden ANF muhabirlerinin aktardığı bilgilere göre, akşam saat 17.00’da sınır hattının Güney Kürdistan tarafındaki Bijnê köyü sırtına yerleşmek isteyen Türk askerlerine yönelik gerçekleştirilen eylemde 1 asker öldürüldü, 1 asker ise yaralandı.

Gerillalar bu eylemden 2 saat sonra saat 19:00’da Qela Bedewê alanında da Türk askerlerini hedef aldı. Burada da 3 asker öldürüldü.

SAVAŞ UÇAKLARI 2 KÖYÜ BOMBALADI

Bu eylemlerden sonra Türk savaş uçaklarının harekete geçtiği belirtildi. Gece boyunca devam eden hava saldırılarında Güney Kürdistan sınırları içerisinde bulunan Nerva ve Bede köyleri hedef alındı. Ancak köylerden net bilgi alınamadı. Zap alanına bağlı Karker mıntıkasının da bombalandığı ve arazide yangın çıktığı aktarıldı. 

Gece saat 21:00-22:00 sularında ise bölge kobra helikopterler tarafından tarandı.

BUGÜN 3 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Bugün sabah saatlerinde ise şehit Munzur alanından Qela Bedewê tepesine doğru hareket eden Türk askerleri gerillalar tarafından vuruldu. 3 askerin öldürüldüğü tespit edildi. 

TÜRK ASKERLERİNİN BÖLGEDEKİ HEDEFİ NE?

ANF muhabirlerinin HPG kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Türk askerleri Güney Kürdistan sınırları içerisinde bulunan Bijnê köyü sırtını ve Qela Bedewê tepesini işgal etmek istiyor. Söz konusu bölge, Avaşin ile Zap alanları arasında stratejik bir öneme sahip.

ŞEMDİNLİ'DE KARAKOL VURULDU

Bir eylem haberi de Hakkari’nin Şemdinli ilçesinden geldi. Edinilen bilgilere göre ‘Şehit Bedran Gundikremo ve Şehit Nalin Muş Devrimci Hamlesi’ kapsamında dün saat 14:20’de Şemdinli’ye bağlı Zeyte karakolu havanlarla vuruldu. Karakol binası ve nöbet kulübelerinin hedef alındığı eylemde, ölü ve yaralı hakkında net bilgi alınamadı.