Çocuğa yönelik suçlara karşı kadınlar ayakta: Kabul etmiyoruz!

Hiranur Vakfı’ndaki çocuğa yönelik cinsel saldırıya karşı ayakta olan kadınlar, “Sizin kutsal diye bizi kapatmaya çalıştığınız ailelerinizde istismar var, şiddet var, emek sömürüsü var, cinayet ve nefret var. Biz bu aileyi kabul etmiyoruz” diye haykırdı.

İsmailağa Cemaati’nde bağlı Hiranur Vakfı’ndaki çocuğa yönelik cinsel saldırıya karşı kadınlar ayakta. İstanbul’da peş peşe eylemler düzenleyen kadınlar, çocuk tecavüzcülerinin , onlara yol verenlerin ve aklayanların tutuklanmasını istedi.  İstanbul İl Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yapan Halkevleri,  skandaldan sonra Milli Eğitim Bakanlığı’nın aralarında yine çocuk tecavüzleriyle gündeme gelen Ensar’ın da olduğu birçok vakıfla protokol imzalamasını protesto etti. Tüm protokollerin iptal edilmesini isteyen Halkevleri üyeleri, “ Yeter artık” vurgusunda bulunarak, cemaat ve tarikatlar kapatılmasını istedi.

Akşam saatlerinde Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda bir araya gelen kadınlar ise, çocuk tecavüzcülerinin, onlara yol verenlerin ve aklayanların tutuklanmasını istedi. “Suçlusunuz” vurgusunda bulunan kadınlar, “Bu ülkede çocuklar oyun oynamaları gereken yaşta ölüyor. Sonra çıkıp vekilinden bakanına, bize müsterih olun diyorlar. Bu ülkede bu kadar çocuğa yönelik suç varken siz nasıl rahat koltuklarınızda, sıcak saraylarınızda müsterih bir şekilde oturabilirsiniz? Esas soru bu!” diye tepki gösterdi.

Aylardır Türkiye’nin dört bir yanında “ aile mitingleri” adı altında nefret yürüyüşleri düzenlendiğini hatırlatan kadınlar, “Sizin kutsal diye bizi kapatmaya çalıştığınız ailelerinizde istismar var, şiddet var, emek sömürüsü var, cinayet ve nefret var. Sizin aileniz çocuklar ve kadınlar için güvenli değil, biz bu aileyi kabul etmiyoruz” vurgusunda bulundu.