8 Mart çağrısı: Tüm baskı politikalarına karşı 8 Mart’ta meydanlardayız

Tüm kadınları 8 Mart’ta alanlara çıkmaya çağıran kadınlar, baskı ve saldıralara karşı daha fazla örgütlenme çağrısında bulundu.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Kurdistan kentlerinde eylem ve etkinlikler gerçekleştiren kadınlar, 8 Mart Cuma günü Amed’de İstasyon Meydanı’nda miting düzenleyecek.

8 MART’TA ALANLARDAYIZ

DBP İl Yöneticisi Emel Sümbül, kadınların bin yıllık erkek egemen zihniyete karşı büyük bir mücadele yürüttüğünün altını çizerek, kadınların her koşulda alanlara çıkması gerektiğini ifade etti. 8 Mart’ın bunun için büyük bir yol olduğunu söyleyen Emel Sümbül, “İran ve Rojava, Kürt kadınlarının mücadelesi yönünden hem dünyaya hem de bizim için büyük bir örnektir. ‘Kadınlar evden çıkmamalı’ zihniyetine karşı kadınlar öncülüğünde başlayan direnişlerin gerçekliği ortadadır. Bu da her alanda her yerde her zihniyete karşı direnebilme gücümüzün olduğunu bize gösteriyor. Varlığımızı yok sayıp bizi köle pazarlarında satmak isteyen ya da evlendirmek isteyen zihniyete karşı büyük bir cevap vereceğiz. Kadın katliamları, kadına yönelik taciz ve tecavüz, bölgede yürütülen özel savaş politikaları ve kadın hareketine dönük baskı ve saldırılara karşı 8 Mart’ta alandayız. Tüm kadınları bulundukları her yerde alanlara çıkmaya çağırıyoruz” dedi.

HER ALANDA ÖRGÜTLENMELİYİZ

TJA Aktivisti Dorşin Yalın da tüm kadınların 8 Mart’ını kutlayarak, “Kadınlara dayatılan tüm erkek normlarına karşı mücadelemizi büyütmeliyiz. Sakinelerden Sêvêlere her gün büyüyen ve tüm dünyaya yayılan bir Kürt kadın mücadelesi var. Bu mücadeleyi daha çok yaymalı ve özgürleşmeyen tek bir kadın kalmayana kadar her alanda örgütlenmeliyiz. Bu yıl da kadın mücadelesi açısından hareketli ve önemli bir yıldı. Özellikle depremden sonra kadın örgütlenmesinin sadece baskılara karşı değil aslında tüm durumlarda ne kadar önemli olduğunu gördük. Depremde bile yalnızlaştırılmaya çalışılan ve cinsiyetçi eşitsizliğe maruz bırakılan kadınlarla yine kadınlar dayanıştı ve deprem bölgesinde büyük bir örgütlülük sağladı. Bu yüzden aslında elimizden geldiğince daha çok örgütlenmeliyiz ve örgütlenmeyen, bilinçlenmeyen tek bir kadın kalmamalı. 8 Mart kadınlar için büyük bir kazanımdır ve bu kazanıma da her koşulda sahip çıkacağız. 8 Mart ruhuyla her yerde alanlarda olacağız. İsyanımızı ve itirazımızı kuşanıyoruz” diye belirtti.