59 kadın gözaltına alındı, TJA mücadeleyi yükseltmeye çağırdı

Erdoğan rejimi, Salı günü dokuz ilde düzenlenen operasyonda yüzlerce kişiyi gözaltına aldı. Bunlar arasında en az 59 kadın bulunuyor. TJA geri adım atmayacaklarını belirterek, mücadeleyi yükseltmeye çağırdı.

Özgür Kadın Hareketi (TJA), Salı günü Amed merkezli olmak üzere 9 ilde gerçekleşen gözaltı terörüne tepki gösterdi.

Yazılı bir açıklama yapan TJA, “Gün geçmiyor ki bu ülke de kadın katledilmesin, taciz ve tecavüze uğramasın, hakları gasp edilmesin, kazanımları işkâl edilmesin, emeğine el konulmasın, gözaltına alınmasın, zindanlara atılmasın”dedi.

“Özgürlük ideamızın sözü, AKP-MHP faşist zihniyetinin silahlarından daha güçlü olduğu çok iyi bilinmelidir” diye vurgulayan TJA, şunları ekledi: “Her gün gözaltı harekatları başlatarak kadına geri adım attıracağının hayalini kuran milliyetçi, rantçı, cinsiyetçi erkek egemen devlet, iyi bilsin ki bu hayaliniz asla gerçekleşmeyecektir. Gece yarısı harekat paniğinizin nedeni sözümüzün silahlarınızdan daha güçlü olduğunu bildiğinizdendir. Bunu artık tüm dünya alem de biliyor.”

Gözaltına alınanların derhal serbest bırakılmasını isteyen TJA, “Bu harekatı yapanların da derhal yargılanması gerektiğini vurguluyor, başta kadınlar olmak üzere tüm demokratik, kurum, kuruluş, harekat, inisiyatifleri demokratik mücadelelerini yükseltmeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Devlet teröründe gözaltına alınan kadınların isimleri şöyle:

“Eylem Caylan, Selma Metin, Nevriye Çur, Figen Ekti, Elif Haran, Aygül Alagündüz, Dılnaz Ekmekçi, Figen Aras Kaplan, Merkiye Ormancı, Pınar Sakıktekin, Siyajin Nefise Yıldırmaz, Leyla Ayaz, Kadriye Özcanlı, Evindar Aydın, Kibriye Evren, Esra Solindal, Mehtap Metin, Sema Koç, Xeçe Şen, Ruken Kılıç, Derya Aslan, Selda Erten, Yüksel Baran, Sidar Aydın, Müslime Kalkan, Nuran Günbatan, Hülya Biçen, Zelal Bilgin, Berivan Elter, Pınar Işık, Ayşe Zengin, Zeliha Gümüş, Emine Turan, Seher Tümer, Yasemin Özer, Aliye Tok, Kadriye Fidan, Tuba Dündar, Azize Abiş, Ayşe Dicle, Nazan Opan, Eda Bazencir, Gülüstan Yıldız, Neslihan Karacadağ, Ruken Koyun, Ayşe Koyun, Necla Tanrış, Hanım Biçimli, Ruken Akça, Lamia Kumral, Emel Özge, Leyla Tekdağ, Habibe Ekinci, Halise Yavuz, Pınar Saraç kalkan, Nalan Özaydın, Zehra Özdemir ve barış annesi Songül ve soyadı öğrenilemeyen Zin.”

5 GÜNDE 300’Ü AŞKIN GÖZALTI

Erdoğan rejimi, son günlerde Kürtlere yönelik yeni bir baskı kampanyası başlattı. HDP ve DBP’yi hedef alan operasyonlarda son beş gün içerisinde 20 dolayındaki kentte 300’den fazla kişi gözaltına alındı. Bunlar arasında gazeteciler, yazarlar, işçiler, köylüler, akademisyenler ve sivil toplum aktivistleri de var.