18 tutsak kadından mektup: İran’ın cinayet döngüsünü durduralım

İran’daki Evin Hapishanesinde tutsak 18 kadın, İran devletinin başlattığı idam cezalarının durdurulması için çağrıda bulundu.

İran’da Jîna Emînî’nin katledilmesi ardından başlayan protestolarda tutuklanan eylemcilerin İran devleti tarafından idam edilmeye başlanmasına ilişkin tepkiler sürüyor. Evin Hapishanesinde kalan 18 kadın tutsak, infazların durdurulması için bir açık mektup kaleme alarak halka ve devlete çağrı yaptı.

Halkın özgürlük talepleri karşısında geri adım atmak yerine şiddetini artırarak protestocuları sindirmek için infazlara başladığına işaret edilen mektubun devamında, “Mohsen Şekari'nin bir eylemci olarak infaz edilmesi, dünyayı şaşkına çeviren apaçık bir suçtu. Yüreğimizdeki ah, tutuştuğumuz sıcacık eller, göğsümüzden yükselen feryat, boğazımızdaki düğümlenen nefret için onları yalnız bırakmayalım ve canlarını kurtarmak için ayağa kalkalım. Hükümetin cinayet döngüsünü durduralım. Gençliğimizin boğazındaki ipi koparmak ve ölümün yükselen darağacını ezmek için ayağa kalkalım. Bu sefer “infaza son” sloganıyla şehrin sokaklarını işgal edelim, grevlere daha güçlü ve kapsayıcı bir şekilde devam edelim. Şu anda cezaevinde olmamız nedeniyle mahrum kaldığımız "sokak" ile dayanışmamızı ve infazlara karşı duruşumuzu cezaevi yetkililerine ilan ettik. Evin cezaevi kadınlar koğuşunda ilahiler söyleyerek ve sloganlar atarak oturduk. Mücadeleye devam edin ve infazlara karşı çıkın” denildi.