Yunanistan: Türkiye bedelini uluslararası alanda öder!

Türkiye’nin 2 askerlerini hukuksuz bir biçimde kaçırarak gözaltına almasına sert tepki gösteren Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Georgios Katrougalos, Ankara’nın uluslararası alanda büyük kayıp yaşayacağı uyarısında bulundu.

Türkiye'nin sahip olduğu uluslararası desteği kaybettiğini vurgulayan Dışişleri Bakan yardımcısı Ankara'nın bir tür izolasyon periyodunda geçtiğinin izle.

Ülke olarak yaşanan gerileme katkıda bulunmak istemediklerini dile getiren Katrougalos, “Ama biz ülke olarak bu yaşananlara karşı bir kararlılık mesajı vermek zorundayız. Eğer Türkiye tutuklanan Yunan askerleri kullanmaya kalkarsa, bizim yanıtımız farklı olacaktır. Ve Türkiye uluslararası diplomasi alanında bunun bedelini büyük kan kaybederek öder” diye uyardı.

CUMHURBAŞKANI SERT BİR DİLLE UYARMIŞTI

1 Mart’ta Yunanistan-Türkiye sınırında devriye gezen Türk birlikleri, ‘sınırı geçtikleri’ iddiasıyla 2 Yunan askerini gözaltına almışlardı. Daha sonra tutuklanan askerleri için açıklama yapan Yunan yetkilileri, askerlerin sınırı geçmediklerini duyurmuştu.

Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos ise, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, "Türkiye bizi mecbur bırakırsa atalarımızın yaptığını yaparız" diyerek, Türkiye’yi sert bir dille uyarmıştı.

Kaçırılan iki askerin serbest bırakılması için dün Türkiye sınırına yakın Orestiada kentinde toplanan binlerce kişi gösteri düzenlemişti. Eyleme eski askerler de katılmıştı.