Yüksel’de yine saldırı: 6 gözaltı

Yüksel’deki “İşimizi geri istiyoruz” eylemine polis saldırarak, 6 kişiyi gözaltına aldı.

Yüksel Caddesi'nde Nuriye Gülmen ve Semih Özakça tarafından başlatılan ve destekçileri tarafından sürdürülen "İşimizi geri istiyoruz" eylemi 423'üncü gününde de sürdü. Gülmen ve Özakça'nın eylemlerini başlattığı İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması yapmak isteyen eylemciler, Konur Sokak'ta bir araya geldi.

Sokağı kalkanları ve gözaltı aracı ile kapatan polis ise eylemcilerin anıtın bulunduğu bölgeye gidişlerine izin vermedi.

Polis kalkanları önünde basın açıklaması yapmak isteyen eylemciler, "Açlık grevinin 303. gününde Nuriye Semih işe geri alınsın" yazılı pankart açarak, "Nuriye Semih onurumuzdur" sloganları attı.

Pankart açıldığı anda saldıran polis eylemcilerin pankartını yırttı. Eylemcileri yerlerde sürükleyen polis, 6 kişiyi darp ederek gözaltına aldı. Saldırı sırasında Perihan Pulat isimli yaşlı eylemcinin de polislerin itmesi sonucu yere düştüğü görülü. Gözaltına alınan Veli Saçılık, Simge Aksan, Erdoğan Canpolat, Abidin Sırma, İlker Işık ve Turgut Türksoy alanda bekletilen gözaltı aracına bindirilerek, alandan çıkarıldı.