Yüksekdağ: Hayatımda ilk defa aynı davadan iki kez tutuklandım

HDP eski Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ, hakkında verilen tutuklama kararına ilişkin, “Çok heyecanlıyım hayatımda ilk defa aynı davada iki kez tutuklandım. Bu memlekette ilkler bize kısmet oluyor” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş ile haklarında verilen tutuklama kararına ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı.

Yüksekdağ mesajında, “Çok heyecanlıyım hayatımda ilk defa aynı davada iki kez tutuklandım :) Bu memlekette ilkler bize kısmet oluyor. Yaşanan hukuksuzluğun sadece kara mizahta karşılığı var. O da hiç güldürmüyor. Selahattin Demirtaş’ın tahliyesini engellemek için bütün dünyanın gözünün içine baka baka bir siyasi rezalet sergilendi. Benim ise tahliye ihtimalime bile tahammül edemediler. Hakkımızda nasıl alelacele yeni bir tutuklama kararı verildiyse aynı şekilde tutuklu yargılandığım ana davada da mahkeme, mütalaa hazırlığı içerisine girerek dosyayı hızlıca karara çıkarmaya çalışıyor. Ne demeli ki bizler için nice fermanlar yazıldı yırtıldı. Kadınların ve bütün Türkiye halklarının özgürlük, demokrasi ve hukukun katli için yazılan bu Saray fermanına en ahlaki ve politik cevabı vereceğine inanıyorum. Buradaki bütün kadın siyasetçilerin coşkulu selam ve sevgilerini iletiyorum hepinize. Yılmadık, zulme boyun eğmedik; biz her zaman böyle kazandık. Kimse yüzünü, dirayetini düşürmesin. Emin olun onlar kaybedecek. Zulme karşı insanlık onurunu ve özgürlüklerini savunanlar kazanacak” dedi.