YPS'den polis araçlarına sabotaj

YPS Şehit Firaz ve Şehit Zindan-Şehit Amed Misilleme Timleri, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde polis araçlarına yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirdiklerini bildirdi.

YPS Şehit Firaz ve Şehit Zindan-Şehit Amed Misilleme Timleri "Sömürgeciliğe ve ajan-işbirlikçiliğe yönelik intikam hamlesi" kapsamında, 9 Ekim komplosuna yönelik iki sabotaj eylemi gerçekleştirdi.

Açıklamada, "7 Ekim günü Bazid’de (Doğubayazıt) polis araçlarına yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirildi. Eylem sonucunda iki zırhlı polis aracında büyük bir zarar oluşurken, düşman ölü ve yaralısı netleştirilemedi" denildi.

Aynı gün Van'da bir AKP'liye yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirildiği bildirildi.

Misilleme Timleri, şunları ifade etti:

"Önderliği Tecrit altında, toprağı sömürgeleştirilmiş bir ülke ve 40 yıldır yürütülen bir direniş var. Bunun yanında Kürdistan’da son işgalci yok edilene dek yürütülecek bir şehir direniş savaşı var. Bu ülkenin kurtuluşu Önderliğini özgürleştirmekten geçer. Pasifizm hiçbir Kürt gencinin kabul edeceği bir olgu olmamalı. Bu savaş sadece gerillanın dağda yürüteceği savaş değil, bunun yanında şehirlerde tüm halkın katılacağı bir öz savunma direnişidir. Tüm inkar, imhaya karşı halkımız, başta kadınları ve gençleri olmak üzere büyük savaşacağız ve büyük kazanacağız. Tüm Kürdistan yurtseverlerini aktif eylem yapmaya çağırıyoruz.

Gerçekleştirdiğimiz bu eylemlerle 9 Ekim komplosunu kabul etmediğimizi ve Önderliksiz bir yaşama asla alışmayacağımızı belirtiyoruz."