YPS, Cizre’de zırhlı polis aracını vurdu

YPS Şehit Mehmet Yavuzel İntikam Birimi, 11 Haziran günü Cizre’de özel harekat polislerinin içerisinde olduğu zırhlı bir araca molotof kokteyli ile eylem gerçekleştirdi.

YPS tarafından yapılan açıklamaya göre, “YPS Şehit Mehmet Yavuzel İntikam Birimi üyeleri 11 Haziran günü akşam saat 22:00 civarında Cizre’nin Cudi mahallesinde Kürt katili, işgalci özel harekat polislerinin içerisinde bulunduğu zırhlı araca yönelik molotof kolkteylli” bir eylem düzenledi.

Zırhlı aracın alevler içerisinde kaldığını belirten YPS, “Eylem sonucunda ölü ve yaralı polis sayısı netleştirilemezken, eylemin ardından polisler korku ve panikle uzun süre etrafını rastgele taradı. İntikam Birimi üyelerimiz ise sağlam bir şekilde alandan ayrıldı” dedi.

Cizre bodrumlarında diri diri yakılanları unutmayacaklarını kaydeden YPS, şu ifadeleri kullandı:

“Görkemli öz yönetim direnişlerinin yaşandığı Cizre, Sur, Silopi, Şırnak, Nusaybin, Hezex, Gever’de direnen fedai ruh, TC. devletinden gereken hesabı mutlaka soracaktır. Kürt halkını bitireceklerini sananlar ne kadar büyük bir gafleti yaşadığını görecekler. Hem TC. devleti hem de onun işbirlikçisi ajanlar ve halkına ihanet edenler rahatça Kürdistan topraklarında dolaşamayacaklar. YPS, YPS-JIN olarak başlattığımız sömürgeciliğe ve ajan-işbirlikçiliğe karşı intikam hamlesi kapsamında her yerde intikam alacağımızı belirtiyoruz. Herkes bilmeli ki eğer intikam almazsak Kürt halkı üzerindeki vahşet son bulmayacak. Her yurtsever öfkeli Kürt topyekün direniş halinde olarak öz savunmaya katılmalıdır.”