YPG Efrîn'de öldürülen askerlerin kimliklerini yayınladı

YPG Basın Merkezi, işgalci Türk ordusu ve çetelerinin Efrîn'in Qûdê Tepesi'nde yaşadığı bozgunun görüntülerini yayınladı. Görüntülerde öldürülen askerlerin kimlikleri de var. 

Türk devleti ve ona bağlı çetelerin Efrîn'e başlattığı işgal girişiminin 5'inci gününde Türk devlet yetkilileri şimdiye kadar sadece 3 askerlerinin öldüğünü açıkladı. Ancak YPG Basın Merkezi, Efrin'de sadece bir noktada yaşanan çatışmalarda öldürülen onlarca askere ait kimlik, ehliyet ve personel tanıtım kimliğinin fotoğrafını yayınladı. 

YPG'nin yayınladığı fotoğraf ve görüntülerde Türk askeri ve onlara bağlı çetelerin silah, mühimmat, askeri ve yaşamsal malzemeleri de görülüyor. Ayrıca öldürülen kimi asker ve çetenin cenazesi de görülüyor. 

YPG'nin Qûdê tepesindeki çatışmalara ilişkin yayınladığı haberde şu bilgilere yer verildi: 

"Türk medyası işgal ordusunun büyük başarılarla hızlı bir ilerleyiş gösterdiği yalanlarını yaymaya devam ederken Efrin’de işgalci ordu ve ona bağlı çete gruplarına aüır darbeler indirilmektedir. Karadan ve havadan yapılan yoğun bombardıman sonucunda bir türlü ilerleyemeyen işgalci Türk ordusu bu sefer sivilleri hedef almaktadır.

"Her türlü propaganda ve teknik üstünlüklü savaş kapasitesine rağmen YPG öncülüğündeki Demokratik Suriye Güçleri karşısında ağır hezimetler yaşayan işgalci Türk ordusu, kayıplarını dahi toplumdan gizlemektedir. 5 günlük savaşın sonunda Türk medyası henüz sadece 4 askerin kimliğini açıklarken, onlarca ceset Demokratik Suriye Güçleri savaşçılarının eline geçmiştir. Tamamının kimlik bilgilerinin tespit edildiği asker ve çete cenazeleri ile Qûdê tepesi direnişinde ele geçirilen askeri malzeme ve araç gereçlere dair görüntüler paylaşıyoruz."

Türk devleti tarafından yapılan resmi açıklamalarda geride kalan 5 günde "üsteğmen Oğuz Kaan Usta, astsubay Musa Özalkan ve piyade uzman çavuş Mehmet Muratdağı"nın öldüğü açıklanmıştı. 

Görüntü ve fotoğraflara bu linkten ulaşabilirsiniz: https://www.ypgrojava.org/Qûdê-tepesi-direnişinde-onlarca-cenaze-ve-mühimmat-ele-geçirildi