Van’da sağlık skandalı: Makbuzsuz para alınıyor

Van Ağız Diş Sağlığı Hastanesinde hastalardan tedavi öncesi 250 TL alındığı ortaya çıktı. Bir hastanın başvuruna cevap veren hastane başhekimi yapılanın “hata” olduğunu belirterek, yolsuzluk iddialarını kabul etmedi.

Bilgisayarlarının üzerine “Doktorumuz yok, maalesef hizmet veremiyoruz” diyen yazan ve para olmadığı gerekçesiyle halkı sağlık hizmetinden mahrum bırakan Van YYÜ Dursun Odabaşı Tıp Merkezi hastanesinin ardından İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Ağız ve Diş Sağlığı hastanesinde sağlık skandalı yaşandı.

Van’da konuyu İl Sağlık Müdürlüğüne şikayet eden ve isminin açıklanmasını istemeyen bir hasta, kendisinden 250 TL para istendiğini ve bunun karşılığında makbuz istemesine rağmen makbuz verilmediğini söyledi.

Bunun üzerine İl Sağlık Müdürlüğüne ve hastane başhekimliğine başvurduğunu belirten hasta, başhekimin kendisine şu cevabı verdiğini söyledi: “Ben hastane başhekimiyim. Hastane kayıtlarında veznede hastanız adına böyle bir dekont olmadığını, alınan 250 TL’nin makbuzu olmadığını ve personelimizin böyle bir hatayı yaptığını kabul ediyorum. İşinizin uzamaması için sizden alınan 250 TL’yi gelin hastanemizden alın.”

Başhekimin bu yanıtı ardından yeniden dilekçe ile başvuruda bulunan hasta, “Sayın Başhekim dilekçenin cevabını yazılı olarak tarafıma göndermenizi rica ediyorum. Şu an hiçbir sözünüz, ‘gel parayı al’ demeniz beni ikna etmiyor” dedi.

Söz konusu girişimlerine rağmen yolsuzluk iddiasına ilişkin sonuç alamayan hasta, İl Sağlık Müdürlüğünün ve Ağız Diş Sağlığı Hastanesinin kendisine resmi olarak yanıt vermediğini söyledi. Kendisi gibi birçok kişiden para alındığını belirten kişi, konuyu ilgili her yere taşıyacağını belirtti.