Son Dakika: Stêrk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

Van ve Varto'da 33 kişi tutuklandı

Van'da gözaltındaki 24 kişi tutuklanırken, 2 kişi daha gözaltına alındı. Varto'da da 9 kişi tutuklandı.

AKP-MHP rejiminin Kürt halkına dönük siyasi soykırım uygulamaları sürüyor. Teslim alınamayan halka dönük gözaltı-tutuklama terörü Van ve Varto'da devam etti.

VAN

Van İl Jandarma Komutanlığı ile Emniyet Müdürlüğü tarafından 6 Mart'ta Van, Kocaeli, Antalya, İstanbul, Urfa, Şırnak, Hakkari, Adıyaman, Batman ve Amed'de düzenlenen ev baskınlarında 33 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınarak Van'ın Gürpınar ilçesine götürülen 33 kişi dün gece savcılığa çıkarıldı. Savcılığa sevk edilen 33 kişiden 24'ü çıkarıldığı tutuklanırken, 9 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ayrıca Başkale ilçesinde yeniden ev baskınları yapıldı. Polis HDP İlçe Eş Başkanı Lokman Kuş, DBP İlçe Eş Başkanı Senar Yeşilırmak, Belediye Meclis Üyesi Nazime Abi'nin evlerine baskın yaptı ancak evlerde kimseyi bulamadı. HDP İlçe Yöneticisi Tanju Sancar ile DBP Belediye Meclisi Yedek Üyesi Şükrü Tunç ise gözaltına alındı.

MUŞ

Muş'un Varto ilçesinde de siyasi soykırım operasyonu düzenlendi. İlçedeki baskınlarda gözaltına alınan 9 kişi daha sonra tutuklanarak Muş Cezaevi'ne gönderildi.