Van 24 Haziran için seferber oldu

HDP Van İl Örgütü seçim çalışmalarını aralıksız bir biçimde sürdürüyor.

Van’ın tüm ilçe, mahalle, cadde ve sokaklarında çalışmalarını sürdüren HDP Van İl Örgütü bugün de halkla bir araya geldi. Halk toplantıları, çat kapı ziyaretler ve esnaf ziyaretleri ile halka gidildi.

MURADİYE

HDP Van İl Eş Başkanı Ümit Dede, Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, HDP Van eski Milletvekili Nazmi Gür ve HDP Muradiye ilçe yöneticileri Muradiye ilçesine bağlı köylerde çat kapı ev ziyaretlerinde bulunarak halkla bir araya geldi ve seçimler üzerine görüş alışverişinde bulundu.

Bu ziyaretler sırasında konuşan HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, 24 Haziran’da yapılacak olanın sadece bir seçim olmadığını ve Türkiye’nin bundan sonra ki yol haritasını belirleyeceğini söyledi. Türkiye’nin bu seçimde ya özgür, demokratik bir ülke ya da tek adam yönetimine dayalı faşizmi tercih edeceğini kaydeden Özgökçe, ikinci şıkkın tüm Türkiye halkları için büyük bir tehlike olduğunu vurguladı.

İPEKYOLU

HDP Van İl Eş Başkanı Yadişen Karabulak ve TJA aktivistleri de Beşyol Meydanı’nda halka Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın mektubunu dağıttı.

EDREMİT

Seçim çalışmalarına aralıksız devam eden HDP’li kadınlar, kadın toplantıları düzenlemeye devam ediyor. Toplantılarda konuşan Van Milletvekili adayı Mukaddes Karakoç, “AKP kaostan nemalandığı için ve ülkeye barış gelmemesi için tecritti derinleştiriyor. Bu gidişatı değiştirmek için bir oy HDP’ye bir oy Demirtaş’a” diye konuştu.

Edremit ilçesinde 24 Haziran seçim çalışmaları kapsamında HDP, Emin Paşa ve Şabaniye Mahallerinde kadın toplantısı düzenledi. Kadın toplantılarına HDP Van Milletvekili adayı Mukaddes Karakoç, yerine kayyum atanan Edremit Belediye Eşbaşkanı Rojbin Çetin, DBP İl Eşbaşkanı Aynur Tarhan, HDP PM üyesi Zelal Yerlikaya ve kadınlar katıldı. Evlerde ve bahçelerde düzenlenen toplantılar da konuşan HDP Van Milletvekili Adayı Mukkades Karakoç, özellikle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecritte değinerek, “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit bir devamı olarak Kürt halkı üzerinde büyük bir baskı bulunmaktadır. Şayet sayın Öcalan üzerindeki tecritti kaldıra bilirsek Kürt halkının da özgürlüğü o kadar yakın olur” dedi.

Uzun süredir Öcalan’dan haber alınamadığına dikkat çeken Karakoç, geçmiş dönemlerden edindiğimiz tecrübelerde görüldüğü gibi ne zamanki Öcalan dan bir haber gelirse bu ülkede barış umutları yeniden yeşeriyor. Karakoç, kaos ve şiddet ortamından Erdoğan ve AKP yararlandığı için tecrit derinleştirilerek devam ettiğini belirtiyor.

‘KAOS AKP’NİN İŞİNE GELİYOR’

HDP üzerindeki bakılara dikkat çeken Karakoç, “AKP demokratik bir seçim olmasını istemiyor. Çünkü onlarda biliyor ki bizim sesimiz ülkenin dört bir tarafına ulaşılırsa haklı olduğumuz ortaya çıkacak ve AKP-Erdoğan kaybedecek” diye aktardı.

Tutuklu olan Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş ve Van Milletvekili Figen Yüksekdağ'ı selamlayan Karakoç, kadın mücadelesiyle mutlaka kazanacaklarını belirti.