'Umut Kitabevi saldırganları serbest, HDP'liler cezaevinde'

HDP Milletvekili Nihat Akdoğan, ölüm listeleri hazırlayan ve Umut Kitabevi’ne saldıran askerlerin serbest bırakılmasına tepki göstererek, "AKP hükûmetinin ülkeyi nereye taşımak istediğinin en bariz örneklerinden biri" dedi.

HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, Şemdinli’deki Umut Kitabevi’ne saldıran astsubayların tahliye edilmesine ilişkin Meclis'te değerlendirmelerde bulundu. 

Akdoğan, "Sivil vatandaşların listelerinin askeriyenin elinde tutulduğu bir dönemde, Umut Kitabevi'ne dönük bombalama olayına iştirak eden askerler dün itibarıyla tahliye edildi. Vatandaşlara dönük ölüm listelerini hazırlayan kişilerin bugün sokaklara salınması, AKP hükûmetinin ülkeyi nereye taşımak istediğinin en bariz örneklerinden bir tanesidir" dedi.

'KATLEDENLER SOKAKTA'

HDP Milletvekili Akdoğan, şunları da ifade etti:

"Dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı, sivil vatandaşların listelerini elinde, arabasının bagajında taşıyan o askerlere ilişkin 'Ben tanırım, onlar iyi çocuklardı' demişti. Bugün yargının da onlara sahip çıkması bizi şaşırtmıyor. 

Bunlar yargılandığı davada 39 yıl ceza almalarına rağmen bugün tahliye ediliyorlar. Ama Selahattin Demirtaş ve arkadaşları cezaevinde rehine durumundadır. Yargının elinde herhangi somut bir delil var mı? Yok. Ama burada Şemdinli davasında yargının da iktidarın da elinde somut belgeler vardı. Somut belgeler olmasına rağmen bu insanlar bugün sokakta, insanları katledenler bizlerle birlikte sokaklarda gezebiliyorlar."